Kada iznajmljujete bežične bubice naravno da želite da za svoj novac dobijete najbolje. To je logično. Međutim, nekada se desi da budemo obmanuti i prevareni i onda nam nije samo do novca, nego i do ponosa. Ukoliko se desi da dobijemo i te kako korišćenu bežičnu bubicu, može se dogoditi da ona prestane da radi i da nam jednostavno ne bude od koristi u jako bitnim momentima. Obično se većina opredeljuje da iznajmi bubicu za ispit i to rade iz nekada veoma opravdanih razloga. Tako da je jako važno da se nikada ne dogodi da budete prevareni u takvim situacijama. Iz tog razloga, treba da proverite bežične bubice koje iznajmite ili kupite.

Svaka bubica ima svoj serijski broj

Dakle, svaka bežična bubica ima svoj serijski broj. I taj broj je vidljiv na njoj, jasno i precizno. Međutim, ako tog broj nema, ako se taj broj izlizao, jasno je šta je u pitanju. Dakle, bežična bubica koju ste vi planirali da iznajmite ili da kupite već je uveliko korišćena. I to vam je odmah znak da ne treba više nikada da iznajmljujete bežične bubice kod te osobe kod koje ste iznajmili bubice za ispit. Dakle, to je prva stavka na koju treba da obratite pažnju kada gledate da li je bežična bubica nova ili je već više puta korišćena.

Iglica uz pomoć koje izvlačite bubicu ne sme da bude izgrebana

Drugi veoma jasan znak da je bežična bubica i te kako mnogo korišćena jeste činjenica da je iglica uz pomoć koje izvlačite bubicu iz uva, a koja se nalazi na vrhu bubice zapravo izgrebana. Ona se grebe zato što se mnogo puta već vadila pincetom i jednostavno pinceta je oštetila. Da nije nikada do sada korišćena ona ne bi imala niti jednu ogrebotinu. Ovako, jasno je kao dan da je bežična bubica i te kako korišćena. Zatim, treba da kažemo kako na najbolji mogući način da ovo proverite. Uključite blic ili lampicu i uperite u tu iglicu i sve će vam biti jasno. Bez svetla teško da možete primetiti da se tu nešto čudno dešavalo, jer je bežična bubica i te kako minijaturna i ne možete jednostavno bez svetla ništa da vidite, sve i da hoćete.

Deo za baterije takođe ne sme biti izgreban

Kako se baterije na bežičnim bubicma jako često menjaju, tako treba da znate da je i u tom slučaju moguće grebanje. Tako da obratite pažnju i na to. Isto i u ovom slučaju to možete videti uz pomoć nekog malo jačeg svetla. Mada, ukoliko je već serijski broj na bubici izgreban i ukoliko je izgrebana i iglica koja se nalazi na vrhu bežične bubice, onda je samim tim i to dovoljan dokaz da nešto nije u redu.

Neprovereni servisi ili pojedinci od kojih iznajmljujete bubice

Nekada veliki problem mogu da budu upravo neprovereni ljudi kod kojih iznajmljujete bubice za ispite. Dakle, to su ljudi, koji izdaju bežične bubice kome stignu. Higijena je u ovom slučaju nula i zato treba da obratite pažnju na te ljude i na te bežične bubice i pre svega treba da donesete odluku da iznajmljujete bežične bubice za ispite kod onih proverenih.