Od svih zabava koje ćete u životu organizovati za svoje potrebe, čini se da su dečije zabave zapravo najkomplikovanije. To je zato što su deca zaista zahtevna „publika“ – njih je teško zabaviti, lako gube pažnju i brzo im postane dosadno, što nikako ne sme da se desi kada je reč o proslavi rođendana ili drugim dečijim zabavama. Zato, organizovanju ovakvog događaja treba da pristupite mnogo pažljivije i ozbiljnije i ne zaboravite da uvek razmišljate – kao dete!

Prostor

Običan stan ili dvorište neće biti dovoljni za dečiju zabavu jer – biće im dosadno! Šta oni tu mogu zapravo da rade?! Deca nisu neko ko će sedeti mirno i ćaskati – njima je potrebna akcija. Zato, uvek je najpametnije da dečiju zabavu organizujete u igraonici ili na bilo kom „specijalizovanom“ mestu kako biste već na taj način obezbedili propratne elemente u vidu igračaka i različitih elemenata koji bi im bili zanimljivi.

Muzika

Slična pravila važe i sa muzikom. Deca možda vole popularne hitove, ali bi verovatno bilo pametno da pripremite i neke dečije pesmice, u zavisnosti od toga kog uzrasta su vaši mališani. Ukoliko organizujete zabavu ili rođendan za vaše dete, onda možete da saznate „iz prve ruke“ šta je to što bi deci bilo najinteresantnije.

Hrana

Pripremiti hranu za decu je možda poseban izazov u celoj ovoj priči. Međutim, pre nego što počnete da se hvatate za glavu ne znajući šta da radite po tom pitanju, odgovor je sledeći – ketering! Ketering je odličan način da imate makar jednu brigu manje kada je reč o organizovanju dečijeg rođendana jer ćete uz nekoliko poziva telefonom za svoj veliki dan dobiti sve što vam je potrebno. Ketering lako možete prilagoditi ukusima dece (koje takođe treba da idobijete iz svog „izvora“) a ono što će mališane naročito obradovati jeste sam izgled hrane koji se lako može prilagoditi njihovim omiljenim junacima iz crtanih filmova, bajki, igrica i slično. Ako je hrana dekorisana na zanimljiv način, deci će biti zanimljivo da je konzumiraju i na taj način ste rešili večitu roditeljsku brigu – dete mi ništa nije jelo! Naravno, osim za dečije, ketering je spas i za sve druge zabave kada nemate mnogo vremena, ali ni živaca da se bavite hranom. Detaljnije informacije o ketering uslugama možete pogledati na ovom sajtu.

Dodatne aktivnosti i igre

Nakon što ste decu počastili ukusnom i zanimljivo aranžiranom hranom, možda i dečijim šampanjcem, vreme je da ih zabavite dok ne dođe vreme da krenu svojim kućama. Doduše, možda je ovo i najveći problem. Igračke i „sprave“ kao u parkovima su dovoljne da držite pažnju dece neko vreme, ali kad tad će im to dosaditi. Možda bi trebalo da im osmislite neke drugačije igrice u kojima će svi učestvovati, nešto poput potraga za blagom, nagradnih igrica, zagonetki i slično. Manjoj deci će možda biti zanimljivi klovnovi, a uvek možete da angažujete i studente koji će biti zaduženi da zabavljaju decu. Mališani obično vole zabave pod maskama ili zabave koje uključuju šaranje lica, pa bi možda i to moglo da se doda na vaš spisak aktivnosti. Opet, uvek se možete konsultovati sa svojim mališanom šta je to aktuelno u tom svetu i uzrastu, a nije naodmet ni razmišljati iz ugla deteta!