Koliko god da je Beograd urban i moderan, on još uvek čuva deo prošlosti, koji je moguće primetiti samo ako se malo više posvetite. Glavne atrakcije Beograda zapravo i jesu one lokacije koje čuvaju taj duh prošlosti, duh istorije i tradicije. Svaki turista koji dođe u Beograd želi da oseti po čemu je to nekada Beograd bio poznat, kako se menjao, ali želi da oseti i duh savremenosti. Zbog svih tih prednosti Beograd nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Noćni život je takođe jedna od stavki po kojima se ovaj grad prepoznaje. Pored toga što ćete posetite najmodernije beogradske klubove, trebalo bi da odvojite jedno veče i posetite neke od sledećih tradicionalnih kafane u Beogradu.

Kafane u Skadarliji

Ulica koja decenijama čuva stari izgled, koja govori jednu sasvim drugu priču o Beogradu, u kojoj je moguće da uživate u najboljim srpskim specijalitetima, odličnoj usluzi, ljubaznom osoblju i savršenoj atmosferi. U  koju god kafanu da se zaputite u Skadarliji nećete pogrešiti. Apartmane u Beogradu moguće je iznajmiti i u ovoj ulici, što je samo jedna od prednosti. Izbor apartmana u Beogradu je ogroman, međutim ukoliko se odlučite za ovu lokaciju, biće vam jednostavnije i lakše da što pre pronađete ono što vam odgovara. Ukoliko se smestite u ovoj ulici, onda ne morate da idete u kafane samo u toku večeri, već možete i na doručak, kada je manja gužva i kada definitivno možete da uživate u svakom detalju.

Kafana Znak pitanja

Prva i ujedno najstarija kafana Znak pitanja, jednostavno mora da se nađe na vašem spisku kada su u pitanju tradicionalne kafane. Ova kafana je jedna vrsta muzeja praktično, s obzirom na to koliko dugo postoji i na činjenicu da je to prva kafana u Beogradu. Postoji legedna koja kaže da dugo nisu mogli da se odluče koji naziv će dati ovoj kafani, pa je tako ostalo do danas da se zove Znak pitanja.

Kafana Gradimir

Ova kafana je definitno mesto koje morate da posetite. Naime, u ovoj kafani je atmosfera na vrhunskom nivou. Gostima je gotovo sve dozvoljeno, tako da vlada jedna sasvim opuštena atmosfera. Kafana se ne nalazi u samom centru, već je na Vračaru. U ovoj kafani možete apsolutno rasterćeni da dođete, a izaći ćete još u boljem raspoloženju. Osoblje je vrlo ljubazno, a atmosfera će vas naterati da ustanete sa stolice, čak i ako niste ljubtitelj igre. Apartmane u Beogradu je moguće pronaći i na ovoj lokaciji, a ova lokacija važi za vrlo atraktivnu.

Srpsko Andrejevo selo

Ovo nije klasična kafana, već više kompleks koji je uređen po tradicionalnim manirima. Srpsko Andrejevo selo nalazi se u Borči, što i nije tako daleko od centra grada. Ovde je domaćin vodio računa o svakom detalju i svakoj sitnici. Ovde možete probati razne srpske specijalitete, ali i videti neverovatne originalne rekvizite i predmete koji su se pre koristili. Ceo kompleks je urađen upravo u etno stilu i prikazuje sve odlike tradicije srpskog naroda. Sve je napravljeno od prirodnih materijala, odnosno drveta. Provesti jedan deo dana na ovom mestu zaista će vam ulepšati ceo boravak u Beogradu. Postoje i apartmani u Beogradu, koji se ne nalaze u samom centru, već i na periferijama. Tako da imate u vidu i to kada tragate za apartmanima u Beogradu. U ovom slučaju možete jeftinije proći.