Pronaći motivaciju za vežbanje nije lako, izgovora je puno: nemam vremena, nemam novca, mrzi me, ne mogu da trčim po vrućini i sl. Ako i vi spadate u grupu onih kojima se diže kosa na glavi pri pomisli na trbušnjake, čučnjeve, sklekove, fitnes treninge, trčanje ili aerobik, a želite da izgledate privlačno u kupaćem kostimu, poslušajte naša 4 saveta i dođite do ravnog i zategnutog stomaka bez napora.

Hrana bogata biljnim vlaknima

Ukoliko imate problema sa varenjem, nadutošću i gojaznošću naročito u predelu stomaka, pravi izbor za vas su namirnice bogate biljnim vlaknima. Ove namirnice pružaju dovoljno energije organizmu, stvaraju osećaj sitosti na duže staze, smanjuju potrebu za drugom hranom, a uz to doprinose eliminaciji toksina i loših bakterija iz organizma. Da biste se oslobodili masnih naslaga i usporenog varenja, jedite sledeće namirnice: grašak, brokoli, zeleno lisnato povrće (kelj, spanać, salata), jabuke, banane, grejpfrut, mandarine, maline.

Preporučuje se da se voće kao što su jabuke i kruške jede sa korom, jer je u kori najveći izvor vlakana. Integralne žitarice su takođe odličan izvor vlakana. Kao što smo već rekli, unos namirnica bogatih vlaknima, pospešuje varenje i probavu, tj. pražnjenje creva, pa su samim tim i benefiti za zdravlje veliki, a uz to će konzumacija ovih namirnica dovesti i do bolje oblikovanog i zategnutog stomaka.

Liposukcija

Estetska hirurgija više nije tabu tema i žene se sve češće odlučuju na ovaj korak. Jedna od najpopularnijih metoda estetske hirurgije je upravo liposukcija. Liposukcija podrazumeva uklanjanje masnih naslaga i može se sprovoditi gotovo na svim delovima tela. Zavisno od regije koju tretirate zavisiće i cena, kao i sam proces operacije i oporavak.

Više o kompletnom procesu liposukcije možete pronaći na sajtu Diona, na linku.

Stomak je svakako najkritičnija tačka i najteže se masne naslage uklanjaju sa ovog dela tela. Liposukcijom ste u prilici da smanjite obim svog stomaka, ali ukoliko želite da efekti budu trajni, morate se ipak i pre i nakon operacije pridržavati zdravog načina ishrane.

Pošto se sama operacija sprovodi pod totalnom anestezijom i zahteva detaljno ispitivanje vašeg zdravstvenog stanja, dobro se raspitajte o stručnjacima i ordinacijama sa dugogodišnjim iskustvom i zadovoljnim pacijentima. Sam oporavak ne traje dugo, a preporuka je da 2-3 nedelje nakon intervencije nosite pojas i suzdržavate se od fizičkih aktivnosti.

Trikovi

Ispravite se, uvucite stomak i sve će odmah izgledati bolje. Pravilno držanje će doprineti  da slika o vašem telu bude bolja i to nije prazna priča. Svako od nas izgleda vitkije i zategnutije kada mu je telo u pravilnom položaju, a uz to ćete, kada se ispravite, poboljšati i tonus kože stomaka i mišića.

Još jedan mali trik krije se i u pravilnom i dugom žvakanju hrane. Da li ste čuli da čovek treba da sažvaće hranu onoliko puta koliko ima zuba? Na ovaj način hrana se već u ustima dovoljno razloži i organizmu je lakše da je svari, pa će samim tim i stomak biti ravniji. Uz to, dužim žvakanjem ćemo pojesti manju količinu hrane, a već biti siti, pa je ova metoda dobra i za skidanje kilograma.

Unos tečnosti

Voda, voda i opet voda. Da biste hidrirali vaš telo i vašu kožu, izvršili detoksikaciju organizma, ubrzali metabolizam i započeli razgradnju masnih naslaga, poslušajate savete stručnjaka koji su procenili da je optimalno popiti oko 8 čaša vode dnevno. Problem je popiti manje od toga, nikako više.

Uz vodu se preporučuju i sokovi od ceđenog voća, zeleni čaj kao i topla limunada ujutro na prazan stomak koja će pospešiti topljenje čuvenog salca na stomaku (dovoljno je i nekoliko kapi limuna).

Ultrazvučna kavitacija

Sanjate da imate ravan stomak i da ne morate da prikirvate nedostatke jednodelnim kupaćim kostimom. Promenili ste navike, okrenuli se zdravom načinu ishrane, konzumirate namirnice bogate vlaknima i pijete dovoljne količine tečnosti. Ostaje da efekte poboljšate jednome potpuno neinvazivnom metodom u kozmetičkom salonu.

To je kavitacija. Kavitacija je ultrazvučna metoda koja potpomaže razgradnju masnih naslaga, doprinosi smanjenju celulita i ubrzava proces mršavljenja. Obično je potrebno nekoliko tretmana (optimalno je između 4 i 8) da bi rezultati bili potpuni, ali napredak se vidi već posle prvog tretmana, gde se gubi između 2 i 4 cm u obimu tretiranog područja, u ovom slučaju stomaka, najbolnije ženske tačke kad je u pitanju proces mršavljenja. Kozmetičar će vam dati savete kojih se morate pridržavati tokom samih tretmana, a na vama je samo da probate i sigurni u sebe i svoj izgled dočekate leto.