Iako neki “ne priznaju” Dan zaljubljenih kao praznik na našim prostorima ili ga smatraju pomalo patetičnim, činjenica je da je mnogo onih koji ga vole i rado proslavljaju.

Uglavnom ga devojke više cene i rado iščekuju, ili se bar tako veruje, jer je običaj da se tog dana kroz mali znak pažnje – romantičnu čestitku ili cveće, pokaže ljubav dragoj osobi. To za muškarce nije uvek tako jednostavan zadatak jer se lako desi da ponestane ideja za originalne poklone,  čak i u dugim vezama.

Pred vama je lista poklona idealnih za devojku za Dan zaljubljenih. Izaberite joj nešto sa naše liste i sigurni smo da će se oduševiti!

#1 Garderoba – poklon za Dan zaljubljenih kom će se svaka devojka obradovati

Svakoj devojci je potrebna lepa garderoba.

Idealan poklon za devojku za Dan zaljubljenih sa kojim nema mane je komad garderobe. Fashion and Friends u Beogradu nudi ogroman izbor odevnih predmeta različitih brendova za svaku priliku.

Sve što je potrebno je da znate njenu veličinu i stil koji preferira, odnosno čemu bi se najviše obradovala.

Topao zimski džemper, udobna pidžama, elegantna ženska košulja ili možda kožna jakna… Sve su to komadi garderobe s kojima nećete omanuti. Samo je pitanje šta je vašoj devojci potrebno. Ukoliko ste od skoro u vezi ili je ona pomalo izbirljiva, pa se plašite da ćete odabrati pogrešnu stvar, postoji rešenje i za to. Konsultujte se sa njenom mamom ili najboljom drugaricom!

U pitanju su osobe koje po pravilu najbolje poznaju njihov ukus.

#2 Nakit kao poklon za devojku – klasika s kojom nema greške

Nakit predstavlja veoma intiman poklon koji se daruje samo veoma dragim osobama.

Nakit koji joj poklonite uopšte ne mora biti skup. Ono što je poželjno je da ima lični pečat i da se uklapa u njen stil i način života.

Lančić sa inicijalima može biti dobar izbor poklona, kao i lančić sa njenim omiljenim kristalom ili horoskopskim znakom ukoliko je ljubitelj astrologije. Možete se odlučiti i za narukvicu ukrašenu cirkonima na koju se mogu naknadno dodavati privesci. Neka privezak koji odaberete nosi dublju simboliku znanu samo vama.

Za sve devojke koje vole da budu autentične predlažemo da odaberete ručno pravljeni nakit – na primer napravljen od epoksi smole ili gline.

#3 Album sa vašim slikama – poklonite joj uspomene

Vreme izrade i uramljivanja fotografija je iza nas, a danas većina gleda svoje uspomene isključivo putem elektronskih uređaja, u galerijama telefona i na društvenim mrežama.

Izgubila se spontanost fotografija nastalih analognim aparatima i uzbuđenje pri iščekivanju da fotografije sa nekog važnog događaja budu izrađene kako bismo videli kako smo ispali.

Koliko zajedničkih fotografija posedujete u materijalnoj formi?

Zamislite samo kako će se vaša devojka obradovati kada joj poklonite album sa zajedničkim fotografijama. Za ovaj poklon je potrebno malo planiranja unapred. Potrudite se da pored fotografija na kojima ste lepi i skockani i fotografija sa putovanja, “iskopate” i što više onih spontanih i svakodnevnih, koje su često još draže jer čuvaju uspomenu na neke sasvim obične dane, koji su za vas bili sve samo ne obični jer ste ih proveli zajedno.

Nakon što jednom izradite fotografije, nema povratka – želećete i svaku sledeću da imate u materijalnoj formi.

#4 Romantično putovanje kao poklon za Dan zaljubljenih – najbolje utrošen novac

Jedan od najlepših poklona koji možete darivati svojoj devojci za Dan zaljubljenih jeste romantično putovanje.

Februar je idealno vreme za beg iz grada sa voljenom osobom, odlazak na planinu ili u neku od obližnjih prestonica, jer je taman prošlo dovoljno vremena da se čovek odmori od praznika, ali se do letovanja treba još dosta strpeti.

Organizujte rutu svog romantičnog puta sami ili uz pomoć agencije – danas je dostupno mnoštvo atraktivnih aranžmana prilagođenih baš za parove, koji uključuju i romantičnu večeru ili spa dan. Na vama je samo da odaberete lokaciju i obavestite svoju dragu kada je vreme da se pakuje.

#5 Cveće za devojku za Dan zaljubljenih – ali u saksiji

Ove godine možete devojci umesto klasičnog buketa cveća darivati svojoj izabranici njeno omiljeno cveće u saksiji!

Na taj način ono neće uvenuti nakon svega par dana već će je još dugo nakon Dana zaljubljenih podsećati na vašu ljubav. Kako bude raslo i cvetalo tako će se i vaša ljubav vremenom razvijati i bujati.

Najbolji izbor je cveće koje ona već voli, ali ukoliko niste sigurni koje cveće je u pitanju, imajte u vidu da svako cveće nosi određenu simboliku. Ljubičice u saksiji su lep izbor jer one označavaju vernost, a orhideje su simbol gracioznosti i lepote te izborom ove biljke možete iskazati divljenje svojoj dragoj.

Kakav god poklon da odaberete za svoju devojku, ukoliko je biran s ljubavlju i ako joj pokažete da poznajete njen ukus, obožavaće ga! Nekad je dovoljan i sasvim mali znak pažnje!