Želite da budete jedinstveni i da nakit bude baš onakav kakav vi želite, usklađen uz vašu ličnost i vaš stas. To je danas jednostavno i lako, jer zlatare prave nakit po vašoj meri. Pre nego što krenete da radite nakit po svojoj želji dobro je da se pre toga raspitate oko toga koje zlatare su najoblje u tome.

Svaka zlatara može izraditi bilo koju vrstu nakita, ali koliko će taj nakit biti baš onakav kakav vi želite zavisi od umeća i spretnosti zaposlenih u zlatara. Zlatara koja je dobra i pruža kvalitetne usluge daće vam i dobar predlog oko odabira i samog izgleda, što vam može značiti. U Zlatari Tanasković mogu vam pomoći prilikom izbora i izaći u susret skoro svakoj vašoj želji.

Vaš datum rođenja određuje koji dragi kamen treba da nosite

Simboli oko datuma rođenja su jako bitni. Zato treba voditi računa o tome šta oni predstavljaju za vas i šta mogu da vam ponude. Tako neki elementi dragog kamenja prate svaki mesec u godini i nose sa sobom jasnu simboliku. Obično je simbolika u tome da vam određeni kamen pruži ono što vam nedostaje u životu, poput samopozdanja, energije, radosti. Veruje se da su delotvorni ukoliko se stalno nose, kao i to da se mogu koristiti u alternativnoj medicini i lečenju.

Poruka na nakitu

Ostavljanje posebne poruke na nakitu sa sobom može da nosi neku pozitivnu konotaciju. Najčešće ljudi ugraviraju neki datum koji je njima posebno bitan, ime, citat, simbol i sve ono što za vas ima neko posebno značenje. Zlatare uglavnom pružaju uslugu dodatnog graviranja. Najčešće se na burmama gravira datum venčanja.

 

Poreklo zlata

Zlato koje se može naći na planeti Zemlji, svoje poreklo vodi iz svemira. Pre samog formirnja naše planete iz svemira su padali metori koji su u sebi imali zlato. Ovo je interesantna činjenica da kada nosite neki zlatni nakit razmišljate o tome da je njegovo poreklo sa neke druge planete, čini vas da bude posebni od ostatka sveta. Gustina zlata je 19.300 kg/m što ga izdvaja među najtežim plementim metalima i to je metal koji je neuništiv. Otporan je na kiseline, hemijske i različite negativne uticaje. Zlato ne rđa i ne može se mešati sa drugim metalima, tako da zlato koje nosite i imate u svom vlasništu je sigurno čisto zlato. Takođe, zlato nema toksičnih dejsta, pa nije ni čudo što su se od zlata nekada pravili i zubi. Interesantna činjenica da smo mi zlato koje hoda zemljom, jer se u našem telu ukupno nalazi oko 0,2 miligrama zlata. U proizvodnji telefona se takođe koristi zlato kao materijal za izradu, ali je najveći procenat zlata smešten u nakitu.