Koje god veličine da je vaš stan može da deluje estetski vrlo urbano i moderno i da naravno bude u skladu sa svim trendovima. Veličina ne utiče na vaš stil. Ona samo može da doprinese da razmišljate na malo drugačije načine i da probate neke stilove koje do sada niste.

Kada su mali stanovi u pitanju pre svega je važno da izbacite sve nepotrebne stvari. To znači, sve što duže vreme niste koristili, ne treba da bude deo vašeg novog stana. Gomilanje stvari može samo da vas opterećuje. Sa druge strane, prilikom useljenja, a možda čak i pre treba na umu da imate sledeće stvari:

Praktično grejanje – podno grejanje

Verovatno najbolje grejanje za male stanove jeste podno grejanje. Dobra stvar kod podnog grejanja jeste ta što nećete imati grejne uređaje, koji će zauzimati prostor u vašem stanu. Druga jako važna stvar kod podnog grejanja jeste ta što će vam u stanu uvek biti toplo, jer je glavna karakteristika podnog grejanja to da ravnomerno raspoređuje toplotu, što u slučaju malo stana i nije tako teško.

Zapravo, najviše se kod ove vrste grejanja ceni to što nema tih nekih dodatnih elemenata, tako da je idealno rešenje za sve one koji ne vole da im se grejna tela vide u prostorijama ili za sve one koji jednostavno nemaju mogućnost za to. Podno grejanje vas može malo više koštati od neke druge vrste grejanja, ali ćete ugradnjom podnog grejanje i te kako uštedeti na prostoru.

Veliku ponudu kvalitetnog grejanja možete pronaći na sajtu Rovexa.

Nameštaj sastavljen od više elemenata

Kada imate mali stan treba da gledate da sve to budi i te kako praktično. Posebno morate da vodite računa kada je nameštaj u pitanju. Najbolje bi bilo kada bi to bio nameštaj na rasklapanje, ali ne mora da znači. Još jedna ideja jeste da nameštaj bude iz više delova, tako da ga vrlo lako možete podeliti, odnosno raspodeliti. Ukoliko vam je potreban prostor, da vi neke delove možete lako da sklonite na primer.

Ukoliko želite više nameštaja, da te delove možete da vratite. Dobro bi bilo i da imate nameštaj sa posebnim pregradama gde ćete držati određene sitnice, koje ne koristite tako često ili na primer posteljinu, koja u nekim slučajevima može mnogo prostora da zauzima. Tako da, kada imate manji stan, birajte nameštaj koji se rasklapa, koji je sastavljen iz delova i koji je, možda najvažnije od svega, lako prenosiv.

Mini kućne aparate

Mali stan nikako ne trpi velike kućne aparate i uređaje. Nemojte kupovati glomazne kućne uređaje, koje ćete kasnije morati da rasporedite po celoj kući. Ukoliko vam frižider stoji na primer u dnevnoj sobi, to ni malo nije estetski prihvatljivo. Zato, ukoliko odaberete manji šporet, manji frižider i manju mašinu, onda bi trebalo sve da stane u okviru kuhinje i na taj način nećete ugroziti lepotu enterijera vašeg doma.

Zna se da kućnim uređajima nije mesto u dnevnoj sobi, hodniku ili spavaćoj sobi. Gledaje da ih na najbolji mogući način rasporedite u kuhinji, ali i u kupatilu. Pokušajte da pronađete i one uređaje koji imaju više funkcija, tako da umesto dva kupite samo jedan i tako uštedite na prostoru.