Kada se odlučimo za uređenje stana, najčešće u tome nas sprečava nedostatak novca. Međutim, postoji mnoštvo kreativnih ideja kako da svoj životni prostor uredite i oplemenite.

Stanovi mogu dobiti osvežene enterijere bez velikih projekata kao što su rušenje zidova, pregrade ili kupovina novog nameštaja. Uz malu količinu novca i malo više mašte, možete kreirati ambijen u kojem ćete uživati. Svaka promena koju napravite, od sitnih do velikih izmena, unećete svežinu u vaš dom.

Promenite raspored

Ovaj način uređenja neće vas koštati ni dinara. Sve što vam je potrebno jesu papir i olovka, malo volje i snage. Isplanirajte, izmerite i skicirajte na papir raspored kakav ste zamislili pre nego što počnete sa pomeranjem.

Promenite orjentaciju nameštaja, zamenite nameštaj iz spavaće sa nameštajem iz dnevne sobe, nađite drugo mesto sedećoj garnituri ili bračnom krevetu, i prostor će odmah izgledati drugačije. Slobodno i rizikujte i isprobavajte različite kombinacije, ali držite se nekih osnovnih pravila. Nemojte blokirati vrata i prozore, i pokušajte da stvorite bolju protočnost prostora.

Pobrinite se za dekoraciju

Sa dekoracijom treba biti oprezan, jer je vrlo moguće preterati, a to bi dodatno pretrpalo i vizuelno  smanjilo vaš stan. Dekor kao što je cveće, vaze, ramovi sa slikama, dekorativni jastuci ili zavese mogu oplemeniti vaš prostor.

Veoma je važno da pokušate da spajate slične ili iste boje, kako bi prostor izgledao veći i prijatniji. Takođe i stvari u kući koje ne možete da menjate, možete da ih dekorišite. Na primer radijatori su do sada uvek bili u drugom planu, i kada je uređenje stana u pitanju, bilo bi dobro razmisljai o njihovoj boji.

Panelni radijatori mogu da se poruče u različitim bojama. Jednostavno odaberite onu koja vam se najviše uklapa i panelni radijator u odgovarajućoj boji će se stopiti sa nameštajem u prostoriji. Pokušajte da odaberete boju koja će se uklopiti u opšti dizajn prostorije.  Kako grejno telo može postati dekoracija vašeg doma, tako možete preurediti i ostale predmete po vašem izboru.

Kada je grejanje u pitanju na sajtu grappa.co.rs možete naći vrlo interesantna rešenja.

 

Podne obloge

Podovi su veoma bitan deo kada je uređenje stana u pitanju. Podovi mogu iz korena da izmene izgleda vaše prostorije. Drvene podne obloge su najprijatnije zbog samog drveta od kojeg se može praviti i mozaik, ali se drvene podne obloge najlakše održavaju.

Ukoliko imate parket, laminat ili bilo koju vrstu drvene podne obloge, možete kupiti samo jednu ili dve staze koje će doprineti toploj atmosferi i vizuelno odvojiti celine u njoj. Takođe tepisi mogu biti jako interesantni. Ako su vam vaši tepisi dosadili, možete da probate da ih okrenete na drugu stranu. Ovo može da se primeni na orjentalnim tepisima, koji kada se okrenu izgledaju jako dekorativno iz razloga što se tada vidi tekstura tkanja.

Dodajte zelenilo

Sobne biljke su nezaobilazan deo većine nterijera. Prirodna lepota biljaka je nezamenljiva u dodavanju živosti bilo kojeg enterijera. Ukoliko nemate puno vremena kako bi se posvetili održavanju biljaka, konsultujte se sa stručnjakom koje su to biljke najlakše za odgajanje i održavanje i prema tome i odlučite koja je to biljka prava za vas.