Dešavanja iz sveta sporta nižu se neverovatnom brzinom, što je i potpuno očekivano, s obzirom na dinamiku organizacije turnira, takmičenja i utakmica u ogromnom broju. Takođe, veliki broj vernih obožavaoca i navijača sa velikim nestrpljenjem očekuje sledeći meč omiljenog tima, igrača i takmičara, uz organizaciju odlaska na stadione i tribine, ili aktivno praćenje uz male ekrane od kuće, naravno sa dobrim društvom. 

Sportske vesti koje su obeležile kraj 2023. godine i pripreme za prazničnu atmosferu, brojne su i vrlo raznolike, jer obuhvataju i različite sportske discipline. Vrlo aktivno se piše i čita o uspesima Novaka Đokovića u godini koja je na izmaku, igri Partizana i Crvene Zvezde, kao i mnogim drugim klubovima, kako na domaćem, tako i na svetskom nivou.

Zanimljivosti iz sveta fudbala – neizvesnost, pobede i porazi

Sportske vesti koje su ispunile naslovnice, a odnose se na fudbal su brojne i na kraju tekuće godine. U poslednjoj nedelji decembra, piše se i prepričava poraz Čelsija protiv Vulverhemptona, koji nije mogao da spreči ni reprezentativac Srbije, Đorđe Petrović, svojom sjajnom odbranom. 

Pored toga, sportske vesti za fudbal odnose se i na nerešen rezultat utakmice između Torina i Udinezea. Prepričavaju se i problemi Liverpula, prouzrokovani prelomom ključne kosti fudbalera Kostasa Cimikasa, zbog čega će napraviti pauzu od sigurno nekoliko meseci. 

Sportske vesti iz sveta košarke – atmosfera i teški rezultati

Košarkaška utakmica o kojoj se piše i govori na samom kraju decembra, jeste odigrana između Partizana i Zadra u Hrvatskoj, koja je rezultirala porazom srpskog kluba rezultatom 84:68 u ABA ligi.  Sa druge strane, Crvena Zvezda izvojevala je pobedu u utakmici protiv Splita, takođe u ABA ligi, u 13. kolu i uz rezultat 89:67. 

To je ovom klubu 8. vezani trijumf na takmičenju u regionu. Komentarišu se i prepričavaju sportske vesti za košarkaške utakmice u kojima igra Šabaz Nejpir za Armani, igrač koji je napustio Crvenu Zvezdu, kao i brilijantni potezi Bogdana Bogdanovića, rezerve Atlanta Hoksa.

Tenis – kategorija koja ima aktuelne vesti i van sezone

Sezona teniskih turnira je za 2023. godinu završena, ali sportske vesti u ovoj kategoriji su i dalje vrlo brojne i raznolike. Naime, rado se prepričavaju prethodni uspesi Novaka Đokovića, koji je izvojevao brojne pobede i obezbedio prvo mesto na ATP listi koje traje stotinama nedelja. Novosti prenose 5 najboljih poteza teniskog asa, koje je izdvojio Jurosport, za 2023. godinu. 

Najbolji poen jeste u polufinalu Rolan Garosa, protiv Karlosa Alkaraza. Teniski savez Srbije objavio je novi mandat predsednika Mirka Petrovića, koji je potvrđen na izbornoj skupštini, a na čelu organizacije je od 2015. godine, prenose Novosti. Za potpresednika ponovo je izabran i Goran Đoković, dok će Milan Jerinkić voditi Skupštinu. Pored aktuelnih dešavanja, medijski se prate i pripreme za novu sezonu turnira svetskih i domaćih tenisera. 

Veliki broj naslova za sportske vesti ispunio je sam kraj godine, odnosno drugu polovinu decembra meseca, bio predmet komentarisanja, prepričavanja i debata među ljudima. I u narednom periodu, aktivno će se medijski ispratiti sve značajne teme u vezi sa planiranjem turnira, utakmica i takmičenja, terminima i organizacijom svetski poznatih, kao i domaćih sportskih događaja.