Tokom čarobne zimske sezone, posebno tokom zimskih raspusta ili odmora, često razmišljamo o tome kako da iskoristimo vreme sa prijateljima i sebi priuštimo zabavu i odmor, uprkos hladnim i snežnim danima. 

Uživanje u kvalitetnom vremenu sa prijateljima ima jako bitnu ulogu u našim životima, stoga je organizacija zajedničkih aktivnosti od velikog značaja za održavanje ovakvih odnosa. U nastavku ćemo zato podeliti nekoliko ideja koje vam mogu pomoći da isplanirate nezaboravno veče sa svojim prijateljima, bilo da je to noćni izlazak ili interesantne aktivnosti kod kuće.

Splav Tag – vodič za noćne izlaske

Noćni izlasci sa prijateljima tokom zimske sezone dodaju poseban šarm hladnim večerima. 

Razmišljate o savršenom mestu gde možete spojiti prijatnu atmosferu sa društvom i vrhunski noćni provod? E, tu na scenu stupa splav Tag! Ovaj popularni beogradski splav na reci pruža fantastičnu kombinaciju dobrog društva i dobre žurke.

Mnogi zaboravljaju da obrate pažnju na održavanje svojih prijateljskih odnosa ukoliko su konstantno u napetim atmosferama na poslu ili u školi, a to je jako bitan aspekt života koji mora da se održava aktivno. 

U tom kontekstu, jedna od odličnih ideja za noćni izlazak u Beogradu jeste poseta popularnih noćnih klubova i splavova, a jedno od takvih mesta koje preporučujemo je upravo splav Tag.

Splav Tag je relativno novo, ali već omiljeno mesto koje kombinuje dnevni užitak i odličan noćni provod. Sa divnim pogledom na reku i stari deo Beograda, Tag postaje jedno od najtraženijih mesta za izlazak u gradu. 

Ovde možete očekivati opuštenu atmosferu, raznovrsnu muziku i odličnu uslugu. Zbog svega toga ovo mesto postaje sve popularnije, a rezervacije se samo skupljaju. 

Zajedničko zimovanje na planini

Ako ste oduvek hteli da sa svojim prijatlejima posetite neku od naših snežnih planina ali vam je organizacija uvek predstavljala problem, ne plašite se, jer ćemo vam u ovom delu teksta dati nekoliko saveta kako da takvo zimovanje savršeno isplanirate.

Prvi korak ka savršenoj zimskoj destinaciji jeste zajedničko planiranje. Razgovarajte o preferencijama i interesovanjima zajedno kao grupa  kako biste pronašli mesto koje će svima biti po meri.

Dobro pakovanje je zatim najbitniji korak za udoban boravak u ovim hladnim zimskim uslovima. Osim toplih slojeva odeće, ne zaboravite i adekvatnu opremu za skijanje, sankanje ili planinarenje!

Organizujte se unapred i dogovorite se o tome ko će šta poneti kako biste izbegli nepotrebno pretrpan prtljag a onda i sve nezgode sa pretrpanim sobama.

Osim klasičnih zimskih aktivnosti poput skijanja i sankanja, možete sa svojim prijateljima i da istražite neke alternative – organizujte planinarenje kroz prelepe snežne predele ili se oprobajte u vožnji motornih sanki. 

Na kraju, ne zaboravite da unapred rezervišete smeštaj i sve aktivnosti koje ste odabrali jer je u ovo vreme vrlo lako da vam neko zauzme mesto. I naravno, pre polaska proverite vremenske uslove i dobro se pripremite za oštre zimske dane na planini!

Aktivnosti kod kuće

Veče društvenih igara može biti sjajan način da razveselite zimske dane u krugu prijatelja i to kod kuće, na toplom.

Okupite se u udobnom prostoru uz toplu čokoladu i započnite veče sa osmehom, izazovima i takmičarskim duhom. 

Društvene igre su raznovrsne, bilo da se radi o klasičnim igrama koje svi poznajemo ili o novitetima koji će dodatno začiniti atmosferu prema vašim pravilima.

Razmislite o klasičnim igrama poput Monopola, Scrabble-a, Avalona ili Catan-a koje pružaju dovoljno prostora za smeh, ali i uključuju strategiju i taktiku. 

Sa druge strane, brze i dinamične igre poput Cards Against Humanity ili Codenames mogu dodatno podstaći kreativnost među vašim prijateljima.

Ako želite dodatnu dozu adrenalina, birajte igre koje testiraju vaše veštine i reakcije, kao što su Pictionary, Taboo ili Jenga. Ne zaboravite na klasične karte koje su uvek dobar izbor za opušteno veče uz šalu!

Veče društvenih igara ne samo da će okupiti ekipu na zabavan način, već će i ojačati veze među vašim prijateljima. Ova jednostavna, a često zanemarena aktivnost može da se pretvori u simpatičnu tradiciju koju ćete rado ponavljati tokom svake zimske sezone!

Filmske večeri na toplom

Ukoliko vas mrzi da po ovom hladnom i klizavom vremenu idete u bioskop – potpuno vas razumemo. ali u svakom slučaju ne morate odustati od zabavnih filmskih večeri sa svojim prijateljima. 

Prvo, odaberite nekoliko filmova koji bi odgovarali vašim različitim ukusima. Raznolikost žanrova vam svakako osigurava da svi pronađete nešto što volite. 

Sredite prostor da  bude udoban za gledanje filmova, nabavite velike jastuke, ćebad i udobne stolice, neke grickalice uz piće – i savršeno filmsko veče može da počne. 

Pripremite kokice, čips, voće i druge omiljene zalogaje. Ako se odlučite za tematsko veče, razmislite možda o grickalicama koje odgovaraju filmovima koje gledate. Na primer, za horor filmove, crveni napici i ljute grickalice mogu dodatno poboljšati celu atmosferu filmske večeri!