Ako do sada niste imali pvc stolariju onda verovatno i ne znate kako se kreću cene, ali možda niste upoznati ni sa kvalitetom pvc stolarije. Ipak, ako ste se odlučili na kupovinu, onda vas verovatno interesuju i svi detalji u vezi sa pvc stolarijom, ali i u vezi sa cenom. Naravno da nam je cena nekada presudna, ali u ovom slučaju kvalitet treba da vam bude na prvom mestu. Savršeno dobra izolacija je sinonim za pvc stolariju, celokupan kvalitet je naravno na drugom mestu, a dizajn pvc stolarije je ono što će vas kupiti. Sa pvc stolarijom nećete čuti buku koja dolazi sa ulice, iz obližnjeg parka, školskog dvorišta ili noćnog kluba. Sa pvc stolarijom nećete osećati prevelike vrućine tokom leta, ni preveliku zimu tokom hladnog perioda, zato što pvc stolarija ne dozvoljava da topao vazduh ili ledeni talasi vetra dospeju u vaš dom. Sada kada smo malo pojasnili zbog čega je pvc stolarija tako dobra, onda treba da budete upoznati i sa nekim osnovnim, odnosno prosečnim cenama:

Cene PVC prozora

Prvo ćemo govoriti o pvc prozorima. Cena PVC stolarije po m2 može da varira u zavisnosti od proizvođača i dimenzija, oni najjeftiniji pvc prozori vas mogu koštati oko 4000 dinara. I obično su dimenzije tih prozora 600×600. Treba da budete upoznati i sa informacijom da će vas prozori većih dimenzija koštati više. Na primer jednokrilni prozori dimenzija 1400×1400 bi mogli da vas koštaju oko 11000 ili eventualno 12000 dinara. Sa dvokrilnim prozorima je situacija naravno malo drugačija i naravno da su skuplji, pa vas tako dvokrilni prozori najmanjih dimenzija mogu koštati oko 11.000 dinara. Ovde morate da obratie pažnju na još jednu jako važnu stvar, a to je: da li dvokrilni prozori imaju T prečku ili ne.

Oni koji nemaju T prečku su jeftiniji, ali oni koji imaju T prečku su skuplji. To obavezno imaje u vidu, zato što prozori većih dimenzija sa T prečkom mogu da vas koštaju i preko 20.000 dinara. Vi naravno birate ono što vama odgovara, ali imajte u vidu da ovo i nisu tako strašne cene za pvc stolariju, s obzirom na sve njene kvalitete, koje smo prethodno naveli. Kada jednom kupite pvc stolariju, imajte u vidu da ste se obezbedili za skoro ceo život. Nekome je naravno i ovo skupo, ali znajte da je ovo investicija za ceo život.

Vena PVC vrata

Prvo ćemo govoriti o vratima za unutrašnje prostorije jednog doma. Dakle, ovde su cene prilično iste svuda, a to znači da će vas pvc vrata koštati oko 14000 dinara, eventualno 15000 dinara. Ovde dimenzije ne igraju preveliku ulogu, ali takođe ulogu ne igra ni to da li će na vratima biti staklo ili neće biti staklo. Sa druge strane balkonska vrata vas mogu koštati mnogo više. Ako se opredelite za jednokrilna pvc balkonska vrata, onda će to biti cena koju smo naveli. Međutim, ako se opredelite za dvokrilna pvc balkonska vrata, onda cena može dostići i cifru od 20.000 dinara.

Montiranje PVC stolarije

Razlika je samo u tome da li se montiraju prozori ili vrata. Ukoliko želite da iskoriste usluge montiranja pvc prozora, to znači da će vas to koštati oko 1000 dinara. Malo će skuplje izaći montiranje vrata i to vas može koštati oko 3000 dinara.

Pogledajte kako se jednostavno montira PVC stolarija.