Putovanje na daleke destinacije uvek predstavlja pravi izazov i potrebno je malo vremena da se razmisli o tome i donese konačna odluka koja zavisi od više faktora. 

Dubai je danas jedna od zaista veoma popularnih i modernih destinacija za putovanje. Kao najveći grad Ujedinjenih Arapski Emirata nudi razne mogućnosti i atrakcije i nije bez razloga na vrhu lista najposećenijih destinacija sveta. 

Mnogi za njega kažu da predstavlja ekstravagantan spoj futurističke vizije sveta zajedno sa dubokim tradicijama koje svakako treba jednom u životu doživeti. 

Karakteriše ga luksuzan život, hoteli vrhunskog dizajna i kvaliteta usluge, prelepe i uređene plaže, te zaista impresivna arihitektonska rešenja od kojih su najpoznatiji Burj Kalifa i Burj Al Arab

Vreme i način putovanja

Pre svega važno je odrediti vreme putovanja, dužinu trajanja kao i rezervaciju avionskih karti i to uklopiti u dostupne aranžmane. Danas su svakodnevno dostupni direktni letovi na relaciji Beograd-Dubai, što predstavlja olakšavajuću okolnost. 

Standardni model putovanje u Dubai predstavlja petodnevni boravak sa polupansionom (ili samo doručkom) u koji je uračunata i povratana avio karta sa svim taksama. Let na ovoj relaciji traje oko pet i po sati. 

Međutim zbog daljine destinacije i svih ostalih povoljnosti moguće je napraviti individualni plan putovavanja (individualni aranžman) koji će podrazumevati sve ove kriterijume koji se uklapaju u vaše potrebe i želje. 

Treba naglasiti da većina ponuda podrzumeva uračunat transfer od aerodroma do smeštaja koji nije baš blizu. 

Proverite lokaciju smeštaja i njenu povezanost sa ostatkom atrakcija u gradu

Veoma je važno gde ste smešteni jer od toga može zavisiti i šta možete posetiti i gde možete otići bez mnogo muke i napora. Većina hotela sa kojima rade naše agencije imaju povoljnu lokaciju i dobar odnos cene i usluge koja se za to dobija. 

Dobar deo hotela smešten je na atraktivnoj lokaciji nazvanoj Dubai Marina na samo oko jednog kilometra od poznatog šetališta The Walk u kompleksu Jumeirah Beach Residence najpoznatije plaže u ovom delu. 

U cenu smeštaja mogu biti uračuni razni hotelski sadržaji poput restorana, bazena na otvorenom i zatovrenom, ali i barova pored njih, besplatan WiFi, menjačnica, besplatan parking kao i brojne druge atrakcije. 

Slobodno vreme i fakultativni izleti

Treba proveriti šta svako konkretno putovanje u Dubai nudi u odnosu na cenu jer ćete na sajtu svake agencije naći više ponuda koja se odnose na putovanje na ovu destinaciju sa različitiom cenom.

Negde je u cenu uračunat po neki odlazak na najpoznatija i atraktivna mesta, dok je u drugim ponudama to mogućnost fakultativnog izleta uz određenu doplatu. 

Nekada mali ribarski grad a danas mešavina tradicionalnog i ultramodernog koncepta može da ponudi svašta. Zato, kada je u pitanju biranje aranžmana za Dubai treba obratiti pažnju na svaki detalj, kako biste doživeli sve ono što ovaj grad nudi. 

Zanimljiv je i podatak da prema podacima iz 2019. godine Dubai naseljava oko 3,3 miliona ljudi od kojih samo do 15% čine stanovnici arapskog porekla, dok ostatak čine doseljenici iz svih krajeva sveta, a ima i značajan broj Srbija koji tamo žive. 

Zvanični jezik je arapski, ali je zbog velikog broja doseljenika engleski jezik dominantan. Zvanična valuta je dirham, a religija islam.