Samo zatvaranje za vreme policijskog časa predstvalja pravi problem za onaj deo društva koji je navikao da bude fizički aktivan, kao i roditeljima koji imaju malu decu i koja su navikla da veći deo vremena provode napolju. Kako navode mnogi psihoterapeuti, ovo vreme “izolacije” bi trebalo iskoristiti na pravi način tako što ćete provoditi što više vremena u igri sa svojim najmlađima, pogledati neki dobar film, pročitati neku dobru knjigu, surfovati na internetu. Ovde ćemo vam napisati još nekoliko dobrih saveta kako da pametno i kvalitetno iskoristite vreme dok traje policijski čas.

 

Iznenadite svoju porodicu nesvakidašnjim receptom

Možda baš tokom trajanja izolacije otkrijete da ste pravi talenat u kuhinji za pripremu nekih neobičnih  đakonija.  Sad je pravo vreme da iskoristite i naučite da spremite neka egzotična jela, nesvakidašnje poslastice i na taj način obradujete svoje ukućane. Naravno pre nego što se odlučite za pripremu ovakvih jela, gledajte da pre početka policijskog časa odete u nabavku svih neophodnih sastojaka za pripremu jela.

Pripremite se za polaganje vozačkog ispita

Mnogi mladi i budući vozači mogu ovo vreme izolacije da iskoriste za pripremu testova za polaganje vozačkog ispita. Tokom trajanja vanrednog stanja mnoge auto škole su obustavile kako teorijsku tako i praktičnu nastavu.  Za mnoge kandidate koji su odslušali praktičnu nastavu vreme izolacije mogu pametno iskoristiti u pripremi ispita. Na sajtovima mnogih auto škola možete pronaći primere ranijih testova za polaganje vozačkog ispita. Iskoristite to vreme na pametan način i položite testove iz prve.

Odigrajte neku društvenu igru sa svojom porodicom

Koliko nas stigne da tokom radne nedelje posveti kvalitetno vreme svojim ukućanima. Sad iskoristite priliku i odigrajte sa svojim ukućanima neku dobru, društvenu igru poput rizika, monopola, twistera, čoveče ne ljuti se. Mice, tablića, jamba…šta god da izaberete dobro ćete se zabaviti, a i vreme će proleteti igrajući se. Ukoliko imate malu decu, potrudite se da ih animirate, tako što ćete zajedno bojiti, praviti figurice od testa ili plastelina, praviti kule od kockica, voziti automobile. Ne zaboravite da deca brzo odrastu i zato  iskoristite to dragoceno vreme koje vam se pruža, tako što ćete se igrati i uživati u njima.

Temeljno i detaljno sredite kuću

Možete vreme iskoristiti u temeljnom sređivanju kuće. Počnite od visećeg dela u kuhinji, pranje prozora, čišćenja zavesa, ćebića i na kraju završite sa pregledom svakog ormara i cipelarnika. Sad imate vremena da na tanane odvojite stare i pocepane stvari koje su za bacanje, pregledate vaše cipelarnike i odvojite stare, pocepane cipele koje više nećete nositi. Na taj način napravite mesta za kupovinu novih stvari i cipela čim se steknu uslovi za to.

Naučite da šijete

Ukoliko ste oduvek maštali da naučite da šijete, sad je pravo vreme da se pokrenete i da naučite osnovne tehnike šivenja. Zahvaljujući internetu sve vam je dostupno, tako da prvi koraci u učenju ne bi trebalo da vam budu previše teški. Ostaje vam samo da nabavite sve što je potrebno za šivenje i učenje može da počne.

Šta god radili tokom trajanja izolacije bitno je da slobodno vreme iskoristite na najbolji mogući način.