Ako želite da obezbedite veću efikasnost svojih zaposlenih i njihovu lojalnost, onda se posvetite njima. Obezbedite im odgovarajuće uslove rada, ali i dobre uslove lečenja i ne brinite. Kada su zaposleni sigurni da brinete o njima, onda nećete imati razloga za strah.

Jedan od načina da pokažete zaposlenima koliko su vam važni jeste da im obezbedite privatno zdravstveno osiguranje. Prema istraživanjima koja su sprovedena među zaposlenima utvrđeno je da orivatno zdravstveno osiguranje za većinu radnika je značajan benefit. Evo i zašto.

Kada su zaposleni privatno osigurani, to znači da oni imaju mogućnost odlaska na pregled u privatne poliklinike, ordinacije i laboratorije. Na ovaj način se pojedinci dodatno štite, a samim tim se i mnogo više brine o zdravlju zaposlenih.

A šta bi poslodavci posebno trebalo da imaju na umu ako žele da obezbede privatne polise osiguranja?

Ako gledate iz ugla poslodavca, možda se čini da je reč o dodatno trošku, ali ipak imajte na umu da je reč o dodatnoj beneficiji za radnike, a to znači da o njima poslodavac brine, da dodatno ulaže u svoje zaposlene i da ima sluha za probleme radnika. Ako želite da poslujete u zdravom radnom okruženju i da svojim zaposlenima obezbedite odgovarajuće uslove rada, onda je privatno zdravstveno osiguranje rešenje. pritom, radnici će na ovaj način sebe smatrati važnom karikom u timu, biće motivisaniji, a ujedno i odmorniji i spremniji za rad. Više obavljenog posla i mnogo efikasniji zaposleni cilj su svakog vlasnika firme, zar ne?

Koje su razike između privatnog i državnog zdravstvenog osiguranja?

Prva i gavna razlika između privatnog i državnog zdravstvenog osiguranja jeste u obaveznosti. Naime, dok je državno osiguranje obavezno, privatno je dobrovoljno. Kod privatnog osiguranja prava i obaveze su definisane ugovorom o osiguranju, a Zakonom o zdravstvenom osiguranju definisane su obaveze državnog osiguranja.

Sledeća razlika ogleda se u mestu gde se pruža lečenje i zdravsvena pomoć. Naime, ako se odlučite za privatno osiguranje pomooć možete zatražiti u privatnim domovima zdravlja, laboratorijama, privatnim ordinacijama ili možete da posetite privatne poliklinike, a obavezno državno osiguranje vas ograničava samo na državne ustanove zdravstvene zaštite.

Koje usluge privatnog zdravstvenog osiguranja postoje?

Privatno osiguranje ograničeno je na iznos sredstava kojim raspolažete tokom lečenja, dok sa državnim osiguranjem to nije slučaj, jer su sredstva neograničena.

Iako se odmah pomisli da je državno osiguranje besplatno, mnogi poslodavci zaboravljaju da se kroz doprinose i državno zdravstveno osiguranje plaća. A koje osiguranje se više isplati onda?

Potencijal privatnog zdravstvenog osiguranja prepoznale su strane kompanije koje posluju na našim prostorima. Većina tih kompanija svojim zaposlenima obezbeđuje privatne polise osiguraa, a argumenti za takvve postupke su sledeći:

  • Usluge su stalno dostupne i ne postoji ograničenje na grad, ni na zdravstvenu ustanovu;
  • Zaposleni mogu da biraju zdravstvenu ustanovu ili poliklinike u kojima žele da obave pregled ili gde žele da se izvrši određena intervencija;
  • Usluge su prilagođene savremenim metodama i tehnikama, a oprema je moderna i novijeg datuma, nema čekanja i nema straha da vas neće primiti onoga dana kada je pregled zakazan;
  • Posebni benefiti postoje, a to se odnosi na redovne sistematske preglede.

Da li se i dalje dvoimite oko izbora zdravstvenog osiguranja?