Kartonska amabalaža sve je popularnija, za pakovanje različitih proizvoda, a samim tim i prirodniaj i zdravija nego neka druga vrsta pakovanja. Kartonske ambalaže mogu poslužiti u svrhe:

Poklon pakovanja, transportnog pakovanja, kao industrijska ambalaža, kao vinogradarsko pakovanje, za arhivske kutije, za herbarijumske mape (za advokate, sudove, javne ustanove).

Kvalitet i sertifikat

Transportna kartonska ambalaža prvenstveno ima funkciju zaštite proizvoda od mehaničkih oštećenja i drugih spoljnih uticaja. Zamenjuje kontejnere, drvene pakete, koverte i omogućava pakovanje već naslaganih i popunjenih štandova. Sva kartonska ambalaža treba biti izrađena od sertifikovanih materijala.

Za advokatske firme, sudove, ministarstva kartonska ambalaža taakođe može poslužiti za arhivske kutije koje se koriste u različite svrhe (arhiviranje poslovne dokumentacije),

Proizvodnja ambalaže 

Kada birate proizvode od kartona, možete birati između širokog spektra proizvoda. U radu se najčešće koriste tri sloja (KŠ, 2K, BK, MIKROVAL) i pet slojeva (K2Š, BKŠ, ED2KŠ). Na raspolaganju su najčešće i valoviti karton i ambalaža od prirodnog ili belog kartona, a sve ostalo se prilagođava željama kupca.

Ambalaža se uglavnom izrađuje po narudžbi u različitim dimenzijama.

Kada se ambalaže izrađuju po narudžbi, u potpunosti se mogu prilagoditi kupcima. U proizvodnji imamo potoji oprema koja je potrebna za izradu, od kutije za probijanje do rezača valovitog kartona i makaza za rezanje valovitog kartona. Ono što je važno istaći jeste da samo pažljiv postupak i kontrolisana priprema za pakovanje može pomoći da su proizvodi visokog kvaliteta.

Kada koristiti laserski izrez u kartonskoj ambalaži

Lasersko izrezano pakovanje koristi se u ambalaži malih dimenzija i u proizvodnji jedinstvene ambalaže za proizvode do količine od 100 komada. Laserski rez se vrši na svim vrstama valovitog kartona i kartona u prirodnoj ili beloj boji. Laserski rez na drvenoj ambalaži može se napraviti na iverici, čvrstom drvetu i šperploči debljine do 5 mm.

Kutije za pizzu

Kutija za pizzu je sklopiva valovita kutija u kojoj se spremaju vruće pice za poneti. Kutija za pizzu takođe znatno olakšava dostavu i odnošenje. Kutija za pizze mora biti veoma otporna, jeftina, može se slagati jedna na drugu, toplotno izolovana za kontrolu vlažnosti i pogodna za prevoz hrane. Pored toga, nudi prostor za oglašavanje odnosno ostavljene “gole” kako bi se na njih odštampao logo firme.

Kutije za pizzu su dostupne u različitim dimenzijama, Kutija se koristi za pružanje efikasnog, ekonomičnog i otpornog pakovanja. Pored toga, kutije za pizzu mogu se porizvoditi je u različitim izgledima kao reljefni, sjajni i mat finiš. A zašto su uvek Kvadratnog oblika pogledajte ovde.

Poklon kutije

Kada se praznici bliže, na tržištu možrmo pronaći sve vrste prazničnih poklon kutija kako bi vaš poklon izgledao sjajno. Većina proizvodnja može napravitit oblik kutije po želji kuoca,uz nekoliko saveta kako bi poklon bio kreativn zapakovan. Ukoliko imate ideju kako želite da vasa poklon kutija izgleda, predlozite proizvođaču.

Poklon kutije mogu biti od različitih materijala kao što su papir, karton, valoviti karton, i tako dalje. Rofesionalci koji se bave izradom kutija za kreativno pakovanje mogu preporučiti pogodniji materijal, veličinu i vrstu kutije u zavisnosti od vaših proizvoda. 

Naravno, ove kutije možete pronaći i u prodavnici, a isto tako ih možete prodavati.