Cveće je oduvek zauzimalo posebno mestu na listi darivanja nama dragim osobama. Za razne povode ga koristimo kako bismo iskazali neka svoja osećanja ili poštovanje prema onome kome ga poklanjamo. Ono je postao simbol vezan za obeležavanje Dana žena. Koristimo ga i da obeležimo i mnoge druge lepe trenutke, neke nove početke, slavlja i radosti. Ali nekada nije potreban ni povodo. Dovoljna je želja da nekome na taj način pokažamo da ga volimo i da mislimo na njega što će svakome izmamiti osmeh na lice.

Kako postoji mnošto povoda za kupovinu prirodnih buketa, tako imamo i izobilje materijala koji se koriste u te svrhe. 

Jednostavni buketi prerasli su u čitave dekorativne kutije u kombinaciji sa slatkišima ili pićem i danas u radnjama možete naći raznovrsnu ponudu. 

BUKETI POMAŽU KADA JE VAM JE TEŠKO DA SVOJA OSEĆANJA PRETOČITE U REČI

Kada nekome želite da stavite do znanja koliko vam je drag, važan, koliko ga volite ili poštujete, a nemate reč kojom biste to iskazali, pravi gest koji će zameniti svaku reč je kupovina buketa. Međutim, u odnosu na povod treba da obratite pažnju na par detalja koji su vezani za boje, količinu i samu vrstu. 

Kada govorimo o osećanjima i ono što želimo da pokažemo drugoj osobi ovom vrstom darivanja treba da znamo par stvari. Najpopularnija je crvena ruža koja je sinonim za starst i ljubav. Lala, nazvana još i tulipan, simolizuje ponos i slavu. Orhidejom možete izraziti svoju želju nekome za uspehom ali i ako želite da indirektno nekome stavite do znanja da je za vas poseban/posebna. Magnolija simobolizuje dostojanstvo i otmenosti, dok je mimoza znak sigurnosti. Ljubičice u sebi nose poruku odanosti i vernosti, a ljiljan simbol beskrajne lepote, sreće i čistoće. 

U skladu sa tim, možete olakšati sebi izbor odabirom odgovarajućeg buketa koji će simbolizovati vaša osećanja i time obradovati dragu osobu.

SAKSIJSKO CVEĆE UZ ADEKVATAN ODABIR SAKSIJE ZA CVEĆE MOŽE BITI ODLIČAN POKLON

Postoji veoma širok izbor biljaka koje se mogu gajiti u kući, a za onog ko ima prostora i vremena da se njima bavi ovo može biti idealan poklon. Prednost u odnosu na ostale vrste odgleda se u dugotrajnosti i stalnom simbolu koji će nas podsećati na onog ko nam je to darovao. 

Činjenica je da smo svi kao ljudi različiti i da volimo različite stvari te je pored toga što se treba potruditi oko odabira idelanog bilja za nekoga treba obratiti pažnju i da sam odabir saksije za cveće. Veličina, boja, oblik i materijal od koje je napravljena saksije za cveće dikretno utiče na nečiji ambijent u kući ili stanu.  Zato dobro razmislite pre izbora saksije za cveće koja je sa druge strane od ključne važnosti i za sam napredak biljke. 

Saksije za cveće možete naći u istoj radnji gde kupujete i biljke, ali ih možete potražiti i u mnogim drugim radnjama ili ih naručiti putem interneta. 

NAČINI ZA UVIJANJE

Već je pomnuto da to može biti u formi buketa, odnosno uvijanja u ukrasni papir (sa jednom vrstom ili kombinacijom više njih), zatim biljaka u saksijama za cveće, ili u nekim drugim formama poput danas popularnih kutija, balona ili ikebana. 

Konačna odluka će negde najviše zavisiti od same osobe kojoj želimo da darujemo ali i od konkretnog povoda. Nekad i od gore pomenutih emocija koje želimo da izrazimo.