Ukoliko planirate da renovirate ili malo preuredite dnevnu sobu, onda treba da razmišljate i o nekim, reklo bi se sitnicama, ali to generalno nisu sitnice, to su mnogo krupne i važne stvar, to je osnova o kojoj govorimo, a zapravo to je građevisnka stolarija. Dakle, građevinska stolarija je i sada deo vašeg dnevnog boravka i naravno biće i dalje. Ako i dalje niste sigurni šta će vam sve od građevinske stolarije biti potrebno za dnevni boravak, podsetićemo vas:

Elementi za pričvršćivanje

Ovo vam neće biti potrebno samo za dnevnu sobu, nego i za kuhinju i za bilo koju drugu sobu. Dakle, elementi građevinske stolarije koji se koriste za pričvršćivanje su osnova i oni će vam uvek trebati, a posebno kada renovirate stan. Međutim ovo nisu jedini građevinski okovi koji će vam biti potrebni. Zato predlažemo da posetite sajt firme Šarka jer tu možete pronaći sve što vam je potrebno.

Brave i kvake za vrata i prozore

Ovaj element građevinske stolarije naravno nikada nećete zaboraviti, ali možete da smetnete s uma, jer često se desi da su nam neke druge stvari na pameti, pa se vrlo često zaboravimo. Ako imate zastarele brave ili kvake za vrata, vreme je da ovaj element građevinske stolarije zamnite novim. Nije stvar da kada renovirate ostavite neke stare stvari. U redu je ukoliko su te stvari funkcionalne, međutim nikako nije u redu ukoliko primetite da je kvaka za vrata na primer već zastarela i da se sve teže koristi, a vi zanemarite to i ne zamenite je.

Šarke za vrata i prozore

Ako menjate vrata ili prozore, nikako nemojte da zaboravite šarke ili spojnice. Naravno, ovde je jako važno da primetite, odnosno utvrdite šta vam najviše odgovara, šta vam je najpogodnije i šta vam se uklapa.

Ručice za prozore

Kada ste instalirali prozore, onda na red dolaze i ručice za prozore. Naravno ovo možete da menjate i kasnije, jer ovo zaista nije neka velika investicija i možete da birate one koje vama odgovaraju. Uglavnom nema tako velikog izbora, ali su generalno svi prozori slični, s obzirom da gotov svi sada imaju pvc stolariju, pa tu nema neke razlike.

Klizači za fioke

Verovatno ako uređujete vaš stan ćete u vašoj dnevnoj sobi imati i neke police, kao i neke fioke. Te fioke treba da se lako otvaraju i zatvaraju, zato vam je najbolje da postavite klizače. Na taj način ćete samo olakšati sebi. Što bolje klizače za fioke uzmete, to će vama biti lakše, ali i svim vašim ukućanima. Ovo je jedna od onih stvari građevinske stolarije, zbog koje ćete biti veoma zadovoljni kada je kupite. Zapravo, ovde je više akcenat na fiokama, zato što svaka dnevna soba treba da ih ima, jer mnoge stvari koje ne želimo da se vide i koje ne želimo da budu uočljive odmah kada neko uđe, mi sakrivamo u te fioke. Ne bukvalno sakrivamo, nego sakrivamo od očiju javnosti.

Nosači polica

Fioke u dnevnoj sobi su važne, ali isto tako su važne i police. Zato će vam za ovaj segment biti potrebni nosači polica. Na policama možete da držite knjige, a one obično mogu da budu teške, zato birajte dobre nosače za police. Na policama mogu da se nalaze i ukrasi i slike i sve te sinice koje oplemenjuju našu dnevnu sobu i zato u veoma važne.