Postoji nekoliko stvari koje značajno menjaju izgled našeg enterijera. Jedan je naravno parket, ali ne bilo koji parket. Druga stvar jeste i boje koje preovlađuju u vašem domu, ali i nameštaj. Zatim, jako su važne sitnice. Međutim, ovde će biti samo reči o tamnom parketu, koji i te kako može da bude interesantan detalj i sitnica, a pritom i jako važan element svakog doma.

Kada stvorite dom baš po vašoj meri, onda u njemu možete i da uživate, da sanjate snove, da maštate, da kreirate, da jednostavno budete svoji na svome. Životni prostor i te kako može da utiče na naše raspoloženje, na naše odluke, na naš život generalno i zato budite obazrivi kada uređujete vaš dom. Parket tamne boje je naravno dozvoljen, ali imamo nekoliko savete za vas,k ako bi to sve izgledalo još bolje nego što možete i da zamislite.

Ukoliko tražite najbolji parket u Beogradu, naša preporuka jeste da konsultujete proverene firme.

Koji parket tamne boje odabrati?

Trebalo bi da birate parkete napravljene od kvalitetnih materijala. Hrastov parket je veoma kvalitetan i dobar. I pored toga što je dobar pronaći ćete savršenu tamnu nijansu ovog parketa, koja će se idealno uklapati pre svega u vaše potrebe i želje, a zatim i u vaš enterijer. Postoji mnogo vrsta hrastovog parketa i samo treba da pronađete onu koja vama najviše odgovara. Trebalo bi da razmislite i o orahovom parketu, koji je čak i tamniji od hrastovog parketa, a koji takođe može da vam se svidi jako, ako volite tamne parkete. Orahov parket zaista daje jedan poseban šmek svakom stanu i za orahov parket se odlučuju samo oni koji su zaista spremni da eksperimentišu.

Taman parket samo ako imate mnogo prozora i prirodne svetlosti

Kako bi vaš enterijer bio što bolji, odnosno kako bi izgledao što interesantnije uz parket tamne boje, onda mora da postoji mnogo prirodne svetlosti. U dnevnoj sobi ili u sobi u kojoj se nalazi tamni parket mora da postoji mnogo prozora, mora do te prostorije da dopire mnogo svetlosti, mora da postoji jednostavno taj prirodni balans. Ako već nema dovoljno svetlosti, a ipak želite tamni parket, onda morate da obezbedite jako dobru rasvetu, koja će i te kako podsećati na prirodnu svetlost, kako bi parkte izgledao što bolje. Pod lošom rasvetom sve izgleda lošije, pa i sam parket, tako da nemojte da dozvolite da vam druge stvari pokvare utisak o stanu.

Beli nameštaj na crnom ili tamnom parketu

Apsolutna ekstravagancija i prefinjenost oličena je u pravilnom komponovanju detalja. Ako ste se već opredelili za crni ili tamni parket onda treba da znate da posložite i ostale stvari. Pa se tako u prostoriji u kojoj se nalazi crni i tamni parket, mora da postoji kompletan sklad. Dakle, beli nameštaj na crnom parketu ili tamnom parketu je pun pogodak. Ipak, obratite pažnju na jednostavnost i prefinjenost. Neka to budu jednostavni komadi nameštaja, neka ih ne bude mnogo i neka ne budu prenatrpani u toj prostorijii. Gledajte i da svaki drugi komad nameštaja bude svetlije boje, jer će to istaći vaš parket, ali sa druge strane će istaći i te komade nameštaja. Tako da odabirom tamnijeg parketa, vi zapravo postižete taj kontrast, koji će omgućiti svima koji dođu da primete apsolutno sve detalje u vašem stanu.