Sreću čine male stvari, zar ne? Nije to samo poslovica koja se koristi u nekim trenucima života, već je uvek tako, sitnice čine da sve izgleda mnogo lepše i mnogo bolje. Kada se završi sa nekim krupnim stvarima, one su poseban, takozvani, „final touch“. Da sitnice uvek poprave utisak, zaključak o nečemu, dokaz su i kafići, restorani, mesta u kojima svakodnevno sedite i odmarate, odlazite da razgovarate sa prijateljima, partnerom, možda da obavite neki poslovni sastanak. A kad smo već kod njih, evo sitnica koje bi prema tome trebalo uvek da se nađu u takvim prostorima kako bi atmosfera bila prijatnija i ugodnija.

Cveće

Možda neko ne voli cveće da vidi u svakom ćošku kuće, da brine o njemu ili da ga gaji uopšte, međutim, cveće u vazama vole čak i oni koji nikakvo interesovanje prema njemu nemaju. Kada pijete kafu, neko omiljeno piće ili doručkujete sa prijateljima u nekom od kafića u blizini, manja vaza sa cvećem uvek doprinese nekako lepšem osećaju kao da ste kod svoje kuće, da se osećate opuštenije, što je detalj koji treba uvek praktikovati.

Dekorativno posuđe

Jedna od definitivno lošijih strana većine restorana jeste upravo posuđe iz kojeg se poslužuje hrana. Sterilni, beli tanjiri, koji podsećaju na neka stara, davno prošla vremena, razlog je što ljudi ne odlaze često tamo da jedu. Sudovi iz kojih jedete umeju da utiču u velikoj meri na sam doživljaj, a kada se osećate lepše i bolje, onda je i hrana ukusnija, pa bi uvek trebalo obratiti pažnju na taj odabir posuđa kao jedan od bitnijih faktora koji može da utiče na sam uspeh poslovanja.

Sušaći za ruke

Setite se situacije kada ste poslednji put bili u nekom kafiću, otišli do toaleta, a onda nakon pranja ruku niste imali čime da ih obrišete. Ovo je česta pojava, svima nama se događa s vremena na vreme da se zbog toga iznerviramo. A nekada se dogodi još gore, pa vidimo da ima neki ubrus, papir, ali da nije baš u najčistijem stanju, jer nije postavljen po svim higijenskim propisima. Zato je najbolje rešenje u tolaetima imati sušače za ruke. Budući da uvek rade, kroz nekoliko sekundi osuše kožu i to je sve. Osim toga, kada se svedu računi, sušači za ruke su ekonomičnije rešenje od stalne kupovine i dopune ubrusa i papira, pa eto najboljeg rešenja za sve. Više o sušačima za ruke možete pogledati na ovom sajtu.

Sveće

Kao što je slučaj sa cvećem u vazama, tako je i sa dekorativnim svećama. Dok su neupaljene, deluju zanimljivo, poput ukrasa koji čini da okolina i sam enterijer budu lepši, a kada već pada mrak, njihova svetlost dok su upaljene stvaraju romantičniju, prijatniju atmosferu koju svi traže kada odlaze na piće ili možda večeru.

Muzika

Odabir muzike koja se pušta u nekom ovakvom mestu je jako bitan. Ukoliko se ne radi o noćnom klubu, mestu na kojem se održavaju svirke uživo, onda uvek treba voditi računa da muzika deluje opuštajuće na goste. Osim toga, računa treba povesti i o samoj glasnosti, jer niko ne želi da se nadvikuje preko stola, već sigurno svi odu na takvo mesto da bi mogli da se opuste i lepo ispričaju, a to glasna muzika ne dozvoljava.