Korporacija Avigilon, kompanija koja se bavi sistemom video nadzora i ostalim rešenjima u poslu bezbednosti, nedavno je najavila novi projekat: Avigilon Blue cloud platformu.

Avigilon Blue je moćna platforma za bezbednost i nadzor, pokreće se sa clouda i isključivo je namenjena poslovnim partnerima Avigilona i njihovim klijentima (u daljem tekstu „pretplatnici“).

U izgledu je i ponuda pretplate na mesečnom nivou. U modelu koji se temelji na pretplati, korisnici clouda obično plaćaju unapred, pre nego što dobiju pristup uslugama na cloudu. Cene se često temelje na trajanju pretplate – duži rok pretplate često znači nižu cenu.

Šta je novo?

Preko Avigilon Blue platforme pretplatnici će imati u ponudi neke nove usluge jer se platforma širi – omogućena je daljinska podrška tj. servis – nadgledanje mesta koje se snima (spoljašnja ili unutrašnja lokacija, svejedno) sa manjim brojem resursa.

Pretplatnici se slažu da to ubrzava proces poslovanja, a istovremeno je i usluga sigurnija. Oni koji se pretplate na Avigilon Blue u ponudi će imati jednostavan i siguran pristup nadzornom sistemu, obaveštenja će stizati u realnom vremenu na svim mobilnim uređajima, sistem će biti stalno ažuriran i nove usluge će stizati direktno sa clouda.

Kako i gde da nabavite ovaj novi softver, posetite portal za video nadzor, konsultujete eksperta sa lokacijske mape u regionu, sve će vam biti jasnije.

Avigilon Blue, nova pretplatnička platforma za video nadzor biće revolucionirna stvar u našem poslu, siguran sam da će platforma lančano uticati i na stvaranje novih profitabilnih poslovnih modela ne samo u Avigilonu već i kod naših poslovnih partnera“, tvrdi James Henderson, operativni direktor kompanije Avigilon.

„Saradnja sa Microsoftom omogućila nam je da u iskoristimo pouzdanu cloud platformu Microsoft Azure kako bismo dizajnirali savremenije rešenje video nadzora.“

Avigilon Blue integrator platforma na cloudu, u kombinaciji sa uređajem Avigilon Blue Connect, sa Avigilon Blue browserom i mobilnom aplikacijom.

Bez obzira da li ste IT ekspert ili početnik, sa Avigilon Blue platformom biće moguće pružanje usluga na nov, jednostavan i intuitivan način.

Evo nekoliko specifikacija rada:

* sa Avigilon Blue tehnologijom biće moguća analiza celog sistema

* automatska obaveštenja o statusu sistema za nadzor. Korisnici će biti automatski obavešteni o najnovijim ažuriranjima čime se sistem održava stalno aktivnim, a korisnik ostaje bezbrižan

* omogućeno je daljinsko praćenje rada, kao i lakše uočavanje performansi sistema

* pretplatnici će moći prilagoditi postavke kamere i izvršiti nadogradnju sistema za video nadzor direktno sa clouda, bez potrebe za angažovanjem tehničara.

Obaveštenja bazirana na video analitici

Činjenica da Avigilon Blue u sebi ima ugrađen softver „self-learnig“ (samo učenja) umnogome olakšava aktivaciju alarma u stvarnom vremenu (kako bi se obratila pažnja na događaje koji su najvažniji).

Sistem se integriše preko uređaja Avigilon Blue Connect koji podržava lokalno čuvanje podataka, kao i preko kompatibilnih kamera Avigilon i ONVIF i šalje važne događaje korisnicima na cloudu gde mogu da pregledaju i provere sva dešavanja sa svog uređaja povezanog s internetom.

Pouzdana i sigurna tehnologija na cloudu

S obzirom da se pokreće preko Azure operativnog sistema, Avigilon Blue koristi usluge koje pruža cloud (tu mislimo na informacije koje nastaju i koje se implementiraju na globalnoj mreži baza podataka, a to pruža korisnicima bezbednost na širem nivou).

Pokretanje platforme Avigilon Blue prva je faza za sve korisnike-pretplatnike koji će u stvari uvek biti povlašćeni da se služe svim inovacijama Avigilona. Kompanija svakodnevno širi svoju ponudu. Očekuje se da će Avigilon Blue biti dostupan u prvom tromesečju 2018. godine.

Da rezimiramo, najznačajnije karakteristike nadzornog sistema Avigilion Blue:

Brzo postavljanje i podešavanje

Jednostavno postavljanje i konfiguracija na cloudu za nekoliko minuta (poznavanje univerzalnih mrežnih protokola)

Konekcija sa svim mobilnim uređajima koji su povezani na internet

Pomoću nadzornih ekrana jednostavnih za upotrebu pratite analitiku i dobijate sva obaveštenja preko Avigilon Blue mobilne aplikacije za IOS i uređaje (one sa Android sistemom) i svih drugih povezanih sa internetom

Avigilon Blue Connect uređaj

Pohranjuje sve video zapise na lokalu, čak i tokom slanja video zapisa na cloud. Mrežni protok je sveden na minumum što štedi širinu protočnog pojasa

 Samoodržanje sistema pomoću Avigilon self-learning video analitike

U stvarnom vremenu dobijate obaveštenja u vezi sa događajima koji su vam bitni. Podržava kompatibilne kamere Avigilon i ONVIF®  slanjem liste kritičnih događaja na ekran (bilo kog uređaja)

Udaljeno ažuriranje

Korisnici se obaveštavaju o najnovijim ažuriranjima koja mogu biti odrađena sa daljine

Rad u operativnom sistemu Microsoft Azure

Preko clouda ovaj softver za nadzor pruža sve one usluge koje nastaju, koje se dele i implementiraju i kojima se upravlja kroz pouzdanu globalnu mrežu – bazu podataka