Da li znate da bi skoro 905 žena pristalo da ode pod nož zarad lepote?

Prema istraživanjima skoro da ne postoji žena koja je potpuno zadovoljna svojim telom. Uvek je neki deo tela problematičan, pa su dame najčešče nezadovoljne nekim delom lica ili tela.

Istraživanje koje je sprovedeno na 5000 žena pokazalo je da dame koje su starije od 18, a mlađeod 25 godina najviše su nezadovoljne samo jednim delom tela. To je slučaj i sa ženama koje imaju između 55 i 65 godina. Najčešće se dame žale na stomačni deo, zatimna noge i zadnjicu, a istraživanje je pokazalo da bi se svaka peta žena podvrgla nekoj estetskoj intervenciji.

Ipak, ova studija je pokazala i da  skoro polovina žena ipak radije ne bi da se podvrgne nekom zahvatu, jer je cena visoka, a mnoge se boje komplikacija i strahuju odbolova. Razlozi za odustajanje od intervencije su i nepoverenje u hirurga, negativna iskustva drugih i strah da im estetska operacija neće doneti ono što su želele i da će izgledati ružnije.

Naše dame najviše žele veće grudi

U svetu je prisutan trend smanjenja obima grudi, kod nas je to suprotno. Naše žene se najčešće odlučuju da povećju obim grudi, a na drugom mestu je povećanje usana.  Razlozi za implante su brojni. Pojedine pacijentkinje žele da dovedu svoje grudido trojke, pojedine jednostvno hoće da izgledaju bolje, mlade mame žele da poprave izgled grudi i dekoltea nakon porođaja, a ima i onih koje žele da koriguju anomalije u grudnom košu.

Većina dama ima realna očekivanja, a uglvnom žele što prirodniji izgled. Ipak, estetska hirurgija grudi je razlog zbog kojeg mnoge žene imaju više samopouzdanja i zašto su vedrije i pozitivnije. Doduše, napominjemo da pacijentikinje koje traže povećnje grudi nisu kod estetskog hirurga došle zbog nedostatka samopouzdanja, već zato što žele lepše da izgledaju. A u tome će najbolje pomoći silikonski implant, jer se zahvaljujući njemu nepravilnosti na telu ispravljaju.

Prva estetska intervencija je ključna!

Ukoliko su pacijenti zadovoljni nakon prve intervencije, onda se često odlučuju i za drugu, pa i treću. Najčešće posle grudi sledi korekcija nosa, pa botoks, pa zatzanje kapaka i filteri. Mnoge žene ako se nađu u rukama pravih pacijenata uopše ne znaju kada je pravi trenutak da se zaustave, pa njihovi zahtevi idu u nedogled.

Naravno, ima i onih dama koje znaju da odrede meru, pa se za intervencije odlučuju kako bi sačuvale mladalački izgled.

Zašto se žene odlučuju za estetske korekcije?

Među glavnim razlotima zbog kojih žene idu pod  nož su se našli sledeći razlozi:

  • Veće samopouzdanje;
  • Poboljšanje izgleda;
  • Bolje raspoloženje;
  • Da bi dame bile privlačnije partnerima;
  • Da bi dame, pa i muškarci bili u centru pažnje.

Glavni razlog zbog koje je estetska hirurgija danas postala tako popularna jeste povećanje samopouzdanja. Stručnjaci napominju da nijedna operacije nije rešenje problema, jer estetska hirurgija služi kako bi se korigvao deo tela, a ne čitav život. Zato bi mogućnosti koje plastična hirurgija pruža trebalo racionalno koristiti kako ne bi došlo do neželjenih efekata i loših rezultata.