Ne kaže se slučajno da su zdrave navike recept dugog života. Međutim, dobro je svima poznata i ona naša, ma od nečega mora da se umre. Doduš, ima istine i u jednoj i u drugoj rečenici, ali zašto ubrzavati nešto što bi trebalo da ide svojim tokom. Pa kada dođe trenutak, došao je. Zato se treba radovati svakom novo danu, boriti se za sopstvene ciljeve i želje, a usput ne treba nikako zanemarivati sopstveno telo, posebno ne neke promene ako primetite.

Novo vreme, ubrzani tempo života, neizvesnost i pitanje šta će biti sutra različito utiče na ljude. Neki se sa pritiscima i stresom nose potpuno trezvene glave, dok neko sve shvata lično, pa se, što bi se reklo na nervnoj bazi, dešavaju i mnoge promene i nastaju razna oboljenja.

Mnogi razlozi nastanka poremećaja u radu štitne žlezde izazvani su stresom i nerviranjima, dok za neka druga oboljenja nije kriv stres, već loša ishrana, zanemarivanje higijene i nedovoljno obraćanje pažnje na brojne signale koje nam organizam šalje. Iako se čini da se neka oboljenja jave tek iznenada, ništa nije iznenada, organizam sve pamti.

Koliko puta vam se dešavalo da vidite da vam krvare desni, a da ne reagujete, jer će proći? Uglavnom se mnogi vode parolom, nije mi ništa, proći će, a ne shvataju da će vas sve stići u nekom trenutku i umor i stres i loša ishrana i zanemarivanje redovnih kontrolnih pregleda. Nemojte da idete linijom manjeg otpora, jer možda deluje da oboljenja usne duplje, poput upala desni nisu toliko  opasne, ali ako se ne leče na vreme, mogu da izazovu brojne druge nezgodne bolove.

Upala desni – najčešće oboljenje usne duplje

Upala desni je samo početni stadijum oboljenja usne duplje, a manifestuje se kroz krvarenje tokom pranja zuba, bol na dodir, crvenilo i otok. Međutim, nekada se dešava da je upala desni već odavno nastala, a da nije bilo nikakvih indikatora, tako da se samo pojavila neka ozbiljnija bolest zuba poput karijesa, parodontopatije ili je došlo do ispadanja zuba.

Prirodom protiv upale desni

Međutim, da biste na vreme predupredili brojne negativne posledice i imali svež dah, pridržavajte se osnovnih pravila oralne higijene. Prvo i osnovno je pranje zuba dva puta dnevno, čišćenje zuba posle svakog obroka pomoću zubnog konca i ispiranje usne duplje tečnošću za oralnu higijenu. Iako na tržištu postoji veliki broj pasti za zube i ne znate za koju da se odlučite, trebalo bi da obratite pažnju na to da tokom pranja zuba dolazi do uklanjanja ostataka hrane i ubijanja brojnih bakterija koje se nalaze u usnoj duplji mogu da dovedu do upala desni. Sa druge strane protiv upale desni možete se boriti i prirodnim putem. Na koji način vam priroda možete saznati na ovom linku.

Protiv upale desni uz pomoć sode bikarbone

Danas mnogi ljudi imaju averziju prema svim novotarijama poput tečnosti za ispiranje usta, jer su mišljenja da su to sve razne hemikalije i da bez prirodnih preparata nema ništa. Za blagotvoran dejstva sode bikarbone uglavnom se zna, ali treba napomenuti da smesa koju čini kašičica sode bikarbone razmućena u čaši vode može da smanji bolove u ustima koji su nastali usled upale desni. Takođe, dobar lek je i slana voda, ako praktikujete da redovno, tačnije svakoga dana ispirate usta slanom nivou, znajte da će vađa oralna higijena biti na zavidnom nivou. Bilo da volite prirodno ili hemijski proizvedeno, izbor imate, vama je samo da se odlučite i redovno pridržavate preporuka stručnjaka.