Imate drvene palete i ne znate šta ćete sa njima, mi ćemo vam pomoći da ih se rešite. Kreativno i lako ih možete iskoristiti, a mi imamo nekoliko ideja za vas.

U kući, u dvorištu ili kao ukras u dečijoj sobi samo su neki od načina na koje se kreativno mogu iskoristiti euro palete. Ukoliko ste spremni da napravite novi projekat, lično vaš u domu, onda možete dobiti uz pomoć euro paleta nameštaj koji je moderan i jedinstven. Naime, ako već u nekim prostorijama imate priklasan nameštaj, onda možete male daske od paleta da iskoristite i da njima obložite zid. Samo da znate da isti postupak savetuju i stručnjaci, dizajneri enterijera i nameštaja, jer povoljno i lako možete dom urediti. Svakako, ovo je interesantan način da od prirodnog materijala napravite unikatan nameštaj, a uz to i da ulepšate dom.

Kako iskoristiti euro palete u dvorištu?

Pažnju najpre privlače praktični detalji, tako da od eura paleta možete iskoristiti kako biste napravili ljuljašku u dvoroštu. Mališane ćete sigurno obradovati, a i sami uvek možete da uživate u svom idejnom rešnju koji ste napravili. Takođe, imajte na umu vam je da za pripremanje ljuljaške neophodan odgovarajući materijal za rad. To su kuke koke služe za plafon, daske od paleta i jak i veom čvrst konopac.

Kakav nameštaj može da se napravi od euro paleta?

Sigurno je da će vam euro palete poslužiti za pripremanje unikatnig, modernog i veoma povoljnog nameštaja od prirodnih materijala. S obzirom na to da se palete mogu reciklirati, one se uvek iznova mogu iskoristiti za pripremu ležaja za spavanje.

Naravno, ko ste rešilo da pravite nameštaj, trebalo bi da znate da za reč o većem ppduhvatu koji podrazumeva i više paleta, ali i više rada. Prvo bi trebalo da zamenite oštećene daščice, zatim da ih šmirglate, pa onda da ih prefarbate. Onda slesi pravljenje redosleda paleta, pa bi trebalo namestiti dušeke i jastuke i tek tada je vaš projekat gotov.

Čini se da nije teško?

Zanimljivo svakako jeste, a ako imate vremena za eksperimentisanje, eto prilike da napravite nešto lepo i korisno.

Šta može još da se napravi od euro paleta?

Različiti su načini na koje biste mogle da iskoristite euro palete, a potrebna vam je jaka volja, malo vremena i novca i alat u ruke i na posao.

Uz dovoljno materijala mogli biste da napravite zanimljiv nameštaj, a šta mislite o mini baru od paleta?

Od paleta možete da napravite i žardinjere, a na primer, drvene palete mogu da nađu i svoje mesto u kuhinji.

Mogu da se iskoriste kao sto ili kao ormar, a od paleta može da se naravi i trpezarijski sto, ali u tom slučaju bi palete marale da budu hemijski tretirane. Zelene i plave palete nemojte koristiti u svojoj kuhinji.

Euro palete kao baštenski nameštaj

Pošto im je svrha višenamenska, euro palete nekada ne moraju da se restauriraju. U tom slučaju bi mogle da se iskoroste kao baštenski nameštaj, recimo kao stočić za kafu ili kao fotelje za sedenje.

Pritom možete dodati i klupe za sedenje, stolice i ležaljke takođe od paleta.

Nekada migu da posluže i restaurirane palete, a nekada stare palete možete da reparirate i da od njih napravite moderan baštenski nameštaj.

Još jedan način da ulepšate palete jeste da ih prefarbate u omiljenu boju i da od paleta napravite baš onakav nameštaj kakav ste zamislili.