Izvor slike: CrniBombarder!!! – Own work, Wikipedia

Ovo je jedini vidikovac sa ove liste sa kog se pruža poled na neki grad. Smatram da treba biti na listi jer je jedini vidikovac sa kog se savršeno mogu videti beskrajne ravnice Vojvodine, koja ne zaslužuje da sa liste bude izostavljena.

Vršačke planine predstavljaju najvišu planinu u Vojvodini. Doduše, ove planine i nemaju jaku konkurenciju, jer se na teritoriji Vojvodine nalazi još samo jedna planina – Fruška Gora. Gudurički vrh, poznatiji kao „krov Vojvodine“ je najviši vrh u ovoj pokrajni sa visinom od 641 metra.

Iako se i odavde pruža prelep pogled na ravničarske predele Vojvodine, ipak je mnogo poznatiji vidikovac na Vršačkim planinama zapravo pogled sa Vršačke kule. Ona se nalazi na usponu od 300 metara, gde se dolazi stazom dugačkom 5 kilometara. Do vrha se može doći i automobilom, ali ipak to treba da uradite pešice.

Vršački breg nije strm i ima samo blagih zakrivljenja tako da se asfaltiranom i lepo uređenom stazom možete sa jako malo napora popeti do vrha. Sa Vršačke kule se vidi odličan pogled na grad Vršac i njegovu okolinu. Kako je oko vas svuda ravnica nećete moći da zaključite dokle vam pogled može doseći.

Ovakvi izvanredni vidikovci na najbolji način mogu dokazati koliko je Srbija, zapravo, lepa zemlja i koliko prirodnih lepota u stvari poseduje.

Mi, koji živimo u ovoj državi, smo često u stanju da to zaborvaimo i zapostavimo.

Sve što je potrebno jeste staviti ranac na leđa i put pod noge i postaviti se kao turista u sopstvenoj zemlji, jer ćemo je upravo na takav način i sa takvom perspektivom najbolje upoznati.

Ukoliko želite da upoznavanje Srbije započenete preko neke turističke agencije, jedan kvalitetan pregled istih imate na sajtu PutujSigurno.rs.