Poslednjih nekoliko godina, arhitekte i dizajneri unutrašnjeg prostora koji se bave opremanjem kuća i stanova, teže stilu koji odiše luksuzom. Biraju opremu i komade kvalitetnog nameštaja, koji imaju luksuzni izgled i koji predstavljaju neophodni uslov uređenja u savremenom svetu, a ovakav način stilizovanja prostora odnosi se na sve prostorije, od kuhinje i trpezarije, do spavaće sobe i kupatila.

Među materijalima koji se koriste, kako bi se postigao luksuzni izgled prostorija, posebno se izdvaja mermer. Komadi nameštaja izrađeni od mermera, veoma su otporni i kvalitetni, neće se lako izgrebati i posle dugo godina izgledaće kao da su tek kupljeni. Najčešće se kupuju mermerni trpezarijski stolovi koji prostoru daju notu udobnosti i luksuza.  

Kakav je materijal mermer?

Mermer je materijal koji se nalazi u prirodi. Drugim rečima, to je prirodni kamen, odnosno metamorfna stena. Mermer je kompaktan, skoro neporozan material i može biti u različitim bojama. Mermer je reč grčkog porekla, potiče od reči “marmaros”, što u bukvalnom prevodu na naš jezik znači blistavi kamen. Mermer se izdvaja u odnosu na druge prirodne kamene po svojoj velikoj primeni u građevinarstvu, vajarstvu i industriji nameštaja. Veoma je otporan na hladnoću, toplotu, vlagu i habanje, što ga čini odličnim izborom pri izradi stolova – na našem tržištu se može pronaći veliki broj mermernih trpezarijskih stolova i drugih stolova izrađenih od ovog materijala. 

Okupite porodicu za mermernim trpezarijskim stolom napravljenim po vašim željama

Trpezarija i trpezarijski sto su centralno mesto u svakom domu – tu se okupljaju svi članovi porodice, provode zajedničko vreme, uživajući u različitim obrocima uz prijatan razgovor. Zbog toga je veoma važno da trpezarijski sto bude funkcionalan, kvalitetan i po ukusu svih članova porodice. Kao odličan izbor, za porodice koje žele da njihova trpezarija odiše luksuzom, pokazali su se mermerni trpezarijski stolovi. 

Najlepši mermerni trpezarijski stolovi mogu biti mali, za dve osobe ili veliki, za celu porodicu. Izrađuju se u različitim oblicima: okrugli, ovalni, kvadratni ili pravougaoni, ili u nekom drugom obliku koji vi izaberete.

Mermerni trpezarijski stolovi se često proizvode po porudžbini, po merama i dimenzijama koje ste vi želite. Samostalno ili sa dizajnerom nameštaja možete doneti nacrt ili skicu u neki od salona nameštaja koji se bave proizvodnjom mermernih trpezarijskih stolova i dobićete luksuzni sto po vašem ukusu. Izaberite boju mermerne ploče – ona može biti bela, svetlo siva ili tamno siva, kao i debljinu ploče za vaš sto. Standardni mermerni trpezarijski stolovi imaju ploču od 2 cm, ali ona može biti i u debljini od 3 ili više cm.

Takođe, možete izabrati od kog materijala će biti napravljeni nogari za vaš sto, jer se mermer može jednostavno kombinovati sa drugim materijalima. Ploču vašeg mermernog trpezarijskog stola možete uklopiti sa drvenim nogarima ukoliko vam se sviđa rustičan izgled, a ukoliko preferirate moderni stil onda izaberite nogare od gvožđa ili stakla. 

Lako održavanje mermernih trpezarijskih stolova

Mermerni trpezarijski stolovi veoma se jednostavno održavaju: neabrazivno srednstvo za čišćenje naprskajte po površini stola, obrišite suvom krpom i to je sve. Svakodnevna upotreba stola i njegovo čišćenje neće ostaviti posledice na mermernu ploču. One se danas izrađuju sa posebnim zaštitama, a vaš mermerni trpezarijski sto će godinama imati prvobitni izgled.