Sunce jeste neophodno za život svih organizama na planeti, ali i emituje zrake određene talasne dužine koje su štetne za ljude u dužem vremenskom periodu. Iako deluje na ceo organizam, koža je najviše izložen negativnim efektima sunčanja i zato joj je potrebna zaštita.

Klima se menja pa je krema za sunčanje najvažniji saveznik za pravilnu negu kože tokom čitave godine, tokom svakog izlaska napolje. Oštećenja nisu uvek trenutno vidljiva, ali se vremenom manifestuju kroz bore, fleke, pege, isušivanje i prerano starenje, ali i razvijanje promena koje su i po život opasne.

Sve se to može sprečiti ako se redovno i pravilno nanosi krema sa SPF faktorom na sve izložene delove kože. To je dovoljno za sprečavanje najvećeg broja promena koje se događaju nakon izlaganja suncu.

Vichy Capital Soleil SPF 50 – linija zaštite za sve potrebe i za svakog člana porodice

Laboratorija Vichy je dobro poznati kozmetički brend koji ima vrhunske proizvode za negu kože i ulepšavanje. Svaki preparat je napravljen pažljivim biranjem komponenata pa da pruže višestruku korist i potpunu negu.

I Vichy Capital Soleil SPF 50 je najviši stepen zaštite i preporučuje se kao potpuna nega svih tipova kože. Nekoliko proizvoda ima i nešto niži faktor, ali svojim komponentama takođe pruža odličnu zaštitu.

Svaki proizvod ima četvorostruku zaštitu: sprečava antioksidativno dejstvo, loše delovanje UVA, UVB i ostalih UV zraka koji štete. 

Pored toga, preparati se koncipiraju tako da budu prilagođeni tipu kože, potrebama tokom dana i stepenu zaštite. Zato u ponudi postoje kreme, losioni, fluidi, sprejevi, stikovi, ali i još mnogo toga.

  • Zaštita kože lica i vrata tokom sunčanja

Vichy Capital Soleil SPF 50 i SPF 30 obuhvataju providne i tonirane preparate, 3u1 negu, koji se koriste svakodnevno, pri svakom izlasku iz kuće i neguju kožu koliko i štite. Osnovna osobina im je da se lako upijaju, osvežavaju, utiču na hiperpigmentacijske promene i izjednačavaju ten.

Kreme za sunčanje za lice su obavezno sa faktorom 50, osim jedne kreme sa faktorom 30 koji se može nanositi nakon što koža poprimi boju i navikne se na jače sunce.

Tu je i stik za osetljiva područja za posebnu zaštitu gde su tetovaže, problematična koža i promene. Na taj način će se koža u potpunosti zaštiti i sprečiti oksidativno dejstvo.

  • Preparati za zaštitu tela 

Prva grupa preparata Vichy Capital Soleil Water je namenjena za zaštitu, ali i duboku hidrataciju pa na koži ostaje osećaj vlažnosti i svežina.

Cell protect ulje se može nanositi i na kosu i na lice, a u ponudi su i kreme koje se lako upijaju, Vodeni fluidi i klasične kreme za sunčanje sa SPF 50 i SPF 30.

Svi proizvodi se lako nanose, a imaju različite efekte, od blistavog tena, preko hidratacije, vitaminske ishrane i dugotrajnog zadržavanja boje… Vichy ima odlično rešenje za sve situacije.

  • Nega dečije kože tokom sunčanja

Vichy Capital Soleil SPF 50+ je obavezan faktor preparata za dečiju negu tokom sunčanja.

Pored klasične kreme koja štiti, lako se nanosi, odlično upija i vodootporna je, postoji i sprej koji ne samo da štiti, već i sprečava lepljenje peska tokom vesele igre.

nega koze na suncu

Krema za sunčanje je obavezan deo nege tokom svakodnevne rutine

Laboratorija Vichy je spremila odlične kreme iz kolekcije za zaštitu od sunca, ali ima i druge preparate za negu i kozmetiku koji obavezno imaju i SPF. Takve su kreme za dnevnu negu, puderi, korektori i prajmeri koji takođe imaju odličnu pokrivnu moć, a uz to i štite od sunca.

Ipak, krema za sunčanje treba da bude prvo što će se naneti na kožu pri izlasku napolje, pre drugih kozmetičkih preparata, ali je važno i redovno ponavljati nanošenje da bi se koža pravovremeno zaštitila.

Adekvatna zaštita za sunčanje se ponavlja na svaka 2 sata, ali i češće ako se koža briše ili kvasi. Osim toga, važno je preparat naneti na sve izložene delove: vrat, uši, ruke, stopala…, a po mogućnosti i zaštiti je fizički uz pomoć odeće, obuće i šešira.

Odgovarajuća krema za sunčanje mora biti uz vas u svakom trenutku prilikom izlaska napolje. Redovna nega će doneti lepši ten, zdraviju kožu, hidrataciju i usporavanje nastajanje tragova starenja.

Odaberite najbolje preparate i zaštite celokupnu porodicu uz pomoć nege koja se nosi svakodnevno, ali i tokom najintenzivnijeg izlaganja kao što je tokom letnjih odmora.

Prepustite brigu o svom zdravlju preparatima koji su provereno efikasni i donose pravilnu negu za najbolje rezultate. Da bi sunce donelo obećanu blagodet neophodno je koristiti adekvatne kreme za sunčanje jer je to sada imperativ, a ne stvar izbora.

Zaštite se na pravi način! Vichy Capital Soleil linija ima sve što vam je potrebno za to.