Doček Nove godine se bliži, a vi još niste rešili gde je najbolje otići 31. decembra i nemate vremena da dugo planirate? Bez brige, nudimo vam neka od rešenja, ukoliko ste se odlučili za putovanje. Odlazak u neki od gradova u Evropi uvek je fantastično rešenje, jer kombinuje praznično slavlje sa mogućnošću turističkih obilazaka odličnih destinacija, za koje biste možda teže pronašli vremena izvan prazničnih odmora. Beč, Venecija, Berlin, Istanbul, samo su neke od zemalja u kojima, iskustva mnogih potvrđuju, pamte se najbolji provodi. Bilo da odaberete turističku agenciju i prevoznika, ili da putujete u samostalnoj režiji, sigurni smo da nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za neki od evropskih gradova u nastavku.

Krstarenje Dunavom za doček Nove godine – fantastični Beč

Glavni grad Austrije uvek nudi mnoge turističke atrakcije za sve turiste, a za novogodišnju euforiju pretvara se u pravu scenu ispunjenu kvalitetnim sadržajima. Ukoliko se odlučite za višednevnu posetu za doček Nove godine, imaćete priliku da posetite mnoge znamenitosti, kao što je Stefanova katedrala i trg, Opera, dvorac Belvedere, Trg Marije Terezije, i mnoge druge atrakcije Beča. Krstarenje Dunavom organizuje se i za novodišnje praznike, što je neprocenjivo iskustvo. Vožnja većim ili manjim brodom pruža poglede na različite panoramske predele Beča. Turističkim aranžmanima možete obuhvatiti čak i više austrijskih gradova, ali svakako ne smete Beč preskočiti. Samu novogodišnju žurku možete provesti restoranski, u klubu ili na nekom od popularnih trgova, jer su zimske temperature umereno hladne.

Romantiča Venecija – jedinstveni grad Evrope

Venecija je grad u kome je svaki trenutak koji provedete jedinstven i pretstavlja potpunu suprotnost nego što je doček Nove godine u klubovima, kafićim i splavovima u Beogradu. Doček Nove godine 2019 odličan je momenat da posetite baš ovaj italijanski grad, jer sve što vidite i proživite zaista je dragoceno. Vožnja gondolama, brodovima do gradskih pristaništa, obilazak Trga Svetog Marka, zatim crkve Santa Maria della Salute, različitih tornjeva, mostova i drugih atrakcija, učiniće da vaš doček Nove godine bude ujedno i turističko putovanje ispunjeno uspomenama i brojnim fotografijama. Novogodišnje slavlje možete provesti krstarenjem, na trgovima, u kafićima, trgovima, ili nekim individualno organizovanim skupovima. Jedno je sigurno, zaista ćete se provesti odlično i poželećete ponovo da posetite ovaj grad i doživite sjajno iskustvo.

Nemačka prestonica – tradicija i inovativne ideje za doček Nove godine 2019

Nemačka je zemlja koja ima puno gradova sa fenomenalnim prostranstvima koje treba posetiti, posebno za doček Nove godine 2019. Berlin je grad koji spaja tradiciju i istoriju, sa osavremenjivanjem života i praćenjem svetskih trendova. Poznat je po umetnosti, muzejima i znamenitostima. Ali, ono što će obogatiti vaš doček Nove godine, upravo je izobilje barova, pabova, pivnica i klubova sa sjajnom atmosferom. Za praznike, višednevnom posetom možete obići Berlinski zid, katedralu, Aleksandrov trg, Brandeburšku kapiju, parlament, biblioteku, filharmoniju, galerije i mnogo, mnogo toga drugog što će vam privući pažnju i ispuniti svaki trenutak proveden u Berlinu. Doček Nove godine, odnosno večernje slavlje nakon obilazaka možete provesti u nekom od popularnih barova i isprobati različite vrste piva, čime ćete zaokružiti celokupnu posetu Berlina i upoznati spoj tradicije, kulture i savremenih trendova.

Istanbul – doček 2019. godine na dva kontinenta

Prepunost istorijskih znamenitosti nalazi se u Istanbulu, turskom gradu koji je smešten ujedno i u Evropi i u Aziji. Ovaj, bezvremenski grad nudi različite atrakcije za Doček Nove godine 2019., i uopšteno turističke aranžmane. Praznični odlazak vam pruža mogućnost da u nekoliko dana osetite čari istanbulskog života i istorije i posetite kvartove, Harem, utvrđenja, mostove, džamije, i različite druge velelepne građevine. Nikako nemojte preskočiti obilazak mosta na Bosforu, Plave džamije, Zlatni rog, Jildiz palatu i Devojačku kulu. Nezaobilazna je i nekada najveća crkva na svetu Aja Sofija, kao i sedište osmanske sile – Topkapi palata. Obavezno probajte ukusnu tradicionalnu hranu, gde prednjače kebab i baklave. Za Doček Nove godine očekuje se hladnije vreme, pa su čajevi neizostavni u raznim ukusima.

Bilo koju od navedenih destinacija da odaberete za vaš Doček Nove godine, samostalno, sa porodicom, ili prijateljima, sigurno ćete imati nezaboravan provod pun uspomena, i imaćete želju ponovo da se vratite, da posetite nove znamenitosti, ili neke koje već jeste, iznova i iznova.