Grad na severoistoku Španije, mediteranski predstavnik turizma i hedonizma – Barselona, jedna je od omiljenih destinacija za putovanje. Iako nije prestonica ove zemlje, važi za jedan od najpopularnijih gradova na svetu. 

Uz mediteransku klimu koja pogoduje turizmu tokom čitave godine i temperature koje ne padaju ispod nule čak ni zimi, predstavlja odlično mesto za letovanje, odmor i relaksaciju za svakog pojedinca. Kako otići na putovanje u Barselonu i šta tamo videti od znamenitosti, dajemo u nastavku teksta. 

Prevoz uz avio karte Beograd Barselona

Da bi putovanje u Barselonu postalo od sna do jave za kratko vreme, Beograd Barselona avion ima najveću ulogu. Iako je dostupno mnogo načina prevoza danas, kako direktnih tako i sa čekanjem i presedanjem, avio karte Beograd Barselona su najisplativiji način putovanja do ovog grada. Sam let traje od minimalnih 5 sati, pa i više od 7, u zavisnosti od presedanja, čekanja i drugih aerodromskih faktora. Bez obzira na to, Beograd Barselona avion je vrlo pouzdan i bezbedan, cenovno pristupačan i brz način da se nađete u ovom turističkom gradu. 

Cena avio karte Beograd Barselona kreće se okvirno od 17.000 dinara, pa naviše, u zavisnosti od paketa usluga, avio kompanije i ostalih faktora. Poznato je da su povratne karte jeftinije od onih u jednom pravcu, kao i za ekonomsku u odnosu na biznis klasu, koja bude i po tri puta skuplja. Takođe, dnevni polasci i rane rezervacije daju niže cene karata, kao i osnovni paket usluga – rezervacija mesta, standardni prtljag i brzi obrok uz časopis. Dodatne usluge se naplaćuju više, što rezultira da avio karte Beograd Barselona budu skuplje. Cene karata variraju u zavisnosti od sezone, specijalnih popusta i godišnjica, kada je moguće pronaći i višestruko jeftinije Beograd Barselona avio karte.

Obilasci i posete u Barseloni

Grad koji broji više od 1.600.000 stanovnika daje višestruke mogućnosti za uživanje turista. Muzej Pikaso daje pregled dela ovog umetnika, što je gotovo najposećenija atrakcija u Barseloni, a tu su i muzeji Salvadora Dalija i Huan Miroa, kao i poznati sportski stadion Nou Kamp. Upravo je ovaj grad i vrlo sportski orijentisan, brojan po stadionima, pa je posebno za muški deo turista bitno da posete stadion kluba Barselone. Srednjovekovni deo grada, ostaci rimske kulture i tradicionalne građevine, izazivaju zainteresovane poglede turista, posebno što su ovi delovi održani i do današnjih dana. 

Šetalište Las Ramblas i Trg Katalonija su najpoznatija mesta za obilaske i šetnje, a bogati su modnim lokalima, kafićima i restoranima. Luka Barselona daje pogled na more, delove grada i pruža odličan panoramski pogled. Katedrala Sagrada Familia predstavlja delo čuvenog arhitekte Antonija Gaudi, koje nije završeno, ali je i danas važan deo španske istorije i kulture. Šetališta, trgovi i ulice Barselone takođe su poznate po maskotama, cvećarama, brojnim lokalima, pijacama i mnogim specifičnim performansima. Tu je i čarobna fontana, ulepšana brojnom rasvetom i vodenim skokovima, pa je neizostavna za poglede turiste. 

Barselona je grad mediteranske klime, spoja tradicionalne i moderne arhitekture, dela svetski poznatih umetnika i velikog broja jedinstvenih građevina. Odiše slobodom, stvaralaštvom i umetnošću. Upravo zbog toga, jedna je od najtraženijih destinacija za putovanja, čak iako važi za nešto skuplju varijatnu putovanja u poređenju sa drugim popularnim gradovima.