Ako ste od onih roditelja kojima je proslava dečijih rođendana na otvorenom najbolje rešeje, onda bi trebalo da razmislite o pripremanju slanog i slatkog stola na otvorenom. Posluženje na otvorenom ne mora da bude opterećenje, jer za slane đakonije najčešče se biraju peciva i roštilj, a kada je slatki sto u pitanju, pored obavezne rođendanske torte, tu su i mafini, kolači, kejkpopsi i druge slatke zanimacije.

Ako želite i da rođendanska pesma, iznošenje rođendanske torte i duvanje svećica bude na otvorenom, prvo proverite da li je to moguće i da li decije igraonice to dozvoljavaju. Pojedine rođendaonice to ne praktikuju iako je celokupna zabava na otvorenom, a kod nekih igraonica to je dozvoljeno.

Ako je iznošenje torte na otvoreno moguće, onda poređajte stolice kako bi svi mališani mogli da uživaju u torti, a tokom duvanja svećica prostor organizujte tako da mališani mogu da budu okupljeni oko torte i savljenika.

Danas su veoma interesantni i voćni stolovi, pa se slatko posluženje može obogatiti voćnim mafinima, korpama sa voćeim i drugim voćnim dekoracijama. Sve zavisi šta želite, a ako unajmite profesionalce, nećete morati da brinete o tome da li će sve biti na svom mestu. Prepustite stručnjacima da sami obave posao.

Dodatni rekviziti i efekti

Mnoge igraonice imaju tobogane, ljuljaške, tramboline, penjalice i druge sprave za igranje, pa se proslava dečijih rođendana pretvori u odličnu zabavu i druženje. Ako ipak rođendaonica nema mnogo sprava za igranje napolju, onda možete organizovati pripremanje dodatnih animacija kako bi se deca družila. U tome vam mogu pomoć brojni rekviziti kao što su obruči, preskakalice, biciklići i sigurni smo da će mališani uživati u ovakvoj rođendanskoj proslavi.

U predvečernjim časovima pravo iznenađenje za mališane može da bude vatromet. Jeste li imali na umu pripremanje rođendanskog vatrometa za svoje dete? Ideja je mnogo.

Eto odlične prilike da svoje dete iznenadite i priredite mu zabavu za pamćenje.

Dodatna zabava napolju

Ukoliko rođendaonica ne raspolaže zanimljivim program, uvek možete da se dogovorite sa vlasnicima i time dodatno angažujete animatora kako bi se deca lepo zabavila. Tako ćete napraviti odličnu žurku za decu, a mališani će uživati u druženju i dobroj zabavi.

Savetujemo vam i da slavljenikovu garderobu prilagodite igrama napolju. Ako je vreme malo vlažno, onda zaboravite na svetliju garderobu, jer prolećni i jesenji rođendani zahtevaju posebnu brigu o oblačenju slavljenika.

Ako želite igraonicu sa dvorištem, onda je na vreme rezervišite. Isplanirajte sve makar dva meseca ranije kako se ne biste suočili sa manjkom prostora ili sa suženim izborom. Zato bez žurbe i na vreme pripremite rođendansku zabavu.

Takođe, ne bi bilo loše i da razmišljate o drugoj opciji, jer prognoze vremena često mogu da budu nepredvidive. Slatki i slani sto za vreme kiše mora da se skloni, pa odaberite rezervno mesto gde se može premestit ukoliko kiša počne da pada. Ako izaberete igraonice koje samo izdaju dvorište za proslavu dečijih rođendana, onda izbora nemate. U svakom sluačju, želimo vam lep provod i dobro zabavu! Ah, da, želimo vam i lepo vreme u kojem ćete uživati i vi i vaši mališani!