Izdržati ceo radni dan na nogama, ostati u trendu, a ipak se osećati udobno mladim ljudima i onima koji se tako osećaju zvuči kao nedostižni ideal. Iako je prethodna godina bacila senku na stil i radom od kuće učinila razmišljanje o novoj obući nepotrebnim gubljenjem vremena, godina pred nama deluje kao pravo vreme da se obnove lične kolekcije. Pronaći kvalitetan par obuće, koji se neće raspasti posle prve kiše, niti povratak sa posla učiniti nepodnošljivim, a koji će opet izgledati istovremeno i primereno i moderno jeste zadatak koji može koštati dosta novca, vremena i kože na stopalima. Upravo ove probleme vodeći svetski brendovi prepoznaju kao ključne u podeli između zadovoljnih korisnika i onih koji će se pomiriti sa jednokratnim i zauvek dići ruke od potrage za odličnim, a priuštivim modelima. Među brendovima koji na tržište svake sezone donose nove trendove i osvajaju srca sve većeg broja korisnika ističu se Tamaris i Rieker. Iskusva korisnika potvrđuju da su se i oni najnepoverljiviji među njima zaljubili prvo u dizajn, a zatim i u novu dimenziju udobnosti koju ova obuća pruža. 

Dobar temelj- kvaliteni materijali

Najpametnije investicije su one u stvari koje odvajaju od zemlje- gume, krevet i cipele. Kada je ovo poslednje u pitanju, ponuda je ogromna, pa proizvođači moraju pronaći način da budu konkurentni. Većina brendova će posegnuti za sniženjem cena, što će dovesti i do nižeg kvaliteta, kako bi taj biznis model bio održiv. Shodno tome, ne može se očekivati od jeftinih, plastičnih materijala da traju, pa ni da budu isplativi, naročito ako se posle prve kiše mora krenuti u potragu za novom obućom. Zbog toga Tamaris obuća dolazi u kombinacijama visokokvalitetne kože i veštačkih materijala koji garantuju dugotrajnost i izdržljivost. Uz to, naročiti patent ovog brenda je AntiShokk sistem, koji ublažava pritisak na petu tokom hodanja ili stajanja, pa i najviše potpetice postaju udobne kao sobne papuče. Sa druge strane, Rieker obuća za muškarce i žene favorizuje prirodnu i veštačku kožu u kombinaciji sa Antistress sistemom gazišta, koji osim što svaki par obuće čini neverovatno udobnom memorisjkom penom u ulošcima, popravlja držanje celog tela.

Udobnost ne mora doći na uštrb dizajna

Udobna obuća nije obavezno ravna i dosadna. Upravo naprotiv. Tamaris obuća je namenjena isključivo ženama, koje u ponudi ovog brenda mogu pronaći sve zamislive modele- od upečatljivih visokih čizama do nezaobilaznih baletanki. Tamaris nudi i veliki izbor modernih modela u jarkim bojama koje će sigurno privući pažnju, bilo da je u pitanju ravnija obuća ili visoke potpetice. Za one koji radije biraju svedeniji dizajn, ovaj brend ima čitave linije klasične obuće, poput mokasina ili salonki. Najzad, za ljubitelje sportskog stila, Tamaris patike će se odlično uklopiti u dan u kancelariji ili popodnevnu šetnju. Rieker obuća je, sa druge strane, namenjena i muškarcima i ženama, pa su jednako zastupljeni klasični modeli, ali i modernije varijante obuće. Iako dolaze u svim bojama, pa se mogu uklopiti i osvežiti odevnu kombinaciju, sva Rieker obuća je dizajnirana sa karakterističnim zaobljenjem na prstima koji ovom švajcarskom brendu dodaje pomalo renesansni duh. Takođe, Rieker obuća je poznat po rebrastom, punom đonu i motivima čipke i svetlih štepova na licu obuće.