Obzirom da se bliži proleće, bliže se i mogućnosti, ali i potreba za uređenjem doma. Ustaljeno je pravilo da se sa renoviranjem počinje od same kuhinje. Široka je mogućnost primene savršenih materijala koji će vašu kuhinju učiniti modernom i lepom, čineći prijatnu atmosferu. 

Renoviranje tokom proleća

Renoviranje je izuzetno težak, složen i dugotrajan posao. Ali sa druge strane lep. Na taj način možete upotrebiti svo znanje, kreativnost, ali i resurse. Proleće se bliži, pa je potrebno definisati koju novinu i osveženje da unesete u vaš dom. Pod renoviranjem se podrazumevaju, kako velike i krupne stvari poput krečenja, menjanja keramike, menjanja stolarije, ili pak promena čitavih kuhinjskih delova. Tako se mogu obaviti i male, jednostavne stvari, koje će vaš prostor učiniti boljim. Lepljenje tapeta na jednoj strain, upotrebom kvarcnih radnih ploča za kuhinju, primenom modernih zebra zavesa ili primenom malih detalja i rasvete. 

Moderne zebra zavese

Modern zebra zavese su odlečan izbor da na jednostavan, jeftin i lak način osvežite vašu kuću ili stan. moderne zebra zavese su prienljive skoro za svaki prozor, bez obzira da li je u pitanju drvo ili PVC. Jednostavno se uklapa, podešava, ali i namešta. Moderne zebra zavese se odlično uklapaju sa ostalim komadima nameštaja.

Kvarcne radne ploče za kuhinju

Kvarc je odličan, čvrst i stabilan materijal. Kvarcne radne ploče za kuhinju su odličan izbor, koje možete postaviti kako u kuhinji za radni deo, tako i u za šank. Lepo se uklope u ostali enterijer. Lako se održavaju i čiste. Savet je, da se vodi računa na mehanička oštećenja. Bez obzira koliko su kvarcne radne ploče za kuhinju otporne, poželjno je voditi računa i koristiti drvene daske za sečenje mesa, voća i povrća. 

Renoviranje zidova

Zidovi su izuzetno bitni kako sa aspekta vizuelnog efekta, tako i sa aspekta higijene. Redovno češćenjem i krečenjem učinićete vaš prostor boljim mestom za život. Uslovi će biti konforniji, a prostor svež. Poželjno je birati neke svetle i tople tonove, kojim ćete omogućiti adsorpciju svetlosti. Obzirom da su kuhinje male kvadrature, svetlost i ton zidova je bitan. Boju zidova je poželjno prilagoditit boji zebra zavesa i kvarcnih radnih ploča za kuhinju. Ako imate mašte i volje možete vašu kuhinju učiniti čarobnom, tako što ćete primeniti mozaik na zidu. Time ćete postići bolji vizuelni efekat. 

Rasveta

Rasveta je bitan segment kako u vizuelnom, tako i u praktičnom smislu. Male led sijalice su neutralne i lako se mogu stopiti, kako iz zidove, tako i uz ostali nameštaj. Korist od led rasvete je višestruk. Predlaže se da se iznad kvarcne radne ploče postavi ili led traka ili male sijalice, koje će snop svetlosti usmeriti na radni deo. Prisustvo rasvete je značajno u modernism kuhinjama. Uz pomoć rasvete možete možete podstaći kvalitetan i dobar efekat, uz toplu atmosferu. Na zidu na koji je smešten prozor, na kome su smeštene moderne zebra zavese nije praktično postavljati rasvetu. Jedan od razloga je što je tu izvor prirodne svetlosti. Naime, sijalice je poželjno postavljati iznad radnih delova, trpezarijskog stola, šanka ili šporeta. Na taj način spojićete lepo i korisno, a vaša kuhinja će zasijati novim sjajem.