Mnogi koji su se odlučili za letovanje u Turskoj neretko tvrde da više ne žele da menjaju destinaciju. U principu razlog za to i nije tako nelogičan, jer turizam u ovoj zemlji zaista jeste na visokom nivou kvaliteta. Mnogobrojni svetski poznati lanci hotela nude mogućnost ljudima iz celog sveta da svoj letnji odmor provedu u ovoj, turistički naročito zanimljivoj zemlji.

A kada su u pitanju najinteresantnije destinacije za letovanje u Turskoj, obično se pominju Bodrum, Alanja i Kušadasi, ali isto tako i Sarimsakli, kao i Belek i Kemer, kao i mnoge druge destinacije.

S obzirom na to da ova zemlja izlazi čak na tri mora, te zauzima površinu od preko 780 kvadratnih kilometara, a da morska granica podrazumeva dužinu od preko 7.000 kilometara, logično je da postoji veliki broj izuzetno interesantnih letovališta. U tom smislu i nije tako jednostavno pronaći ono, koje bi moglo da zadovolji svačija očekivanja. Ipak, jedno je sigurno, u mnogim letovalištima širom Turske postoje odlični hoteli, a većina njih nudi mogućnost korišćenja usluge all inclusive ili ultra all inclusive. U velikoj meri sve to olakšava boravak turistima, prosto zato što nemaju dodatnih troškova, a ako ne žele da idu na izlete.

  • Kušadasi

Jedna od najčešće pominjanih destinacija, kada je u pitanju Turska leto sasvim sigurno je Kušadasi. Smešten na obali Egejskog mora, ovaj grad se nalazi praktično preko puta grčkog ostrva Samos, a u blizini nekada čuvenog grada Smirne, u kome je većinsko stanovništvo bilo grčko i jermensko.

Inače je saobraćajna povezanost različitih delova ovog grada odlična, a smeštajni kapaciteti su naravno na zavidnom nivou.

  • Alanja

Naravno da ne smemo izgubiti iz vida ni letovalište Alanja, koje je specifično u tom smislu što na najbolji mogući način spaja turizam sa istorijskim znamenitostima. U ovom letovalištu se nalazi veliki broj čuvenih svetskih hotela.

  • Side

A kada su u pitanju najinteresantnije destinacije za Turska leto, ne može da se ne pomene mesto Side, koje je poznato po dugačkim plažama prekrivenim peskom. Interesantno je to da je ovo letovalište niklo na ruševinama iz rimskog perioda, pa u njemu možete videti i akvadukt iz tog doba, koji je prilično dobro očuvan. Karakterišu ga praktično dve plaže, a svaka od njih je interesantna na svoj način.

  • Bodrum

Jedna od destinacija kada je u pitanju letovanje u Turskoj, a koja spada među najposećenije jeste Bodrum. U njemu je naročito razvijen noćni život, a pored centralne gradske plaže, tu su i mnoge manje izuzetno interesantne. Ovo letovalište je odlično povezano i sa ostalim delovima zemlje i uopšteno sa svetom, zato što u njemu postoji i aerodrom.

  • Belek

Ne bez razloga, za kraj smo kao najinteresantniju destinaciju u ovoj zemlji ostavili letovalište Belek. U njemu možete uživati na dugim plažama koje su prekrivene peskom, a smeštajne jedinice obuhvataju veliki broj hotela visoke kategorizacije. Često se može čuti da je upravo ovo letovalište jedno od najbolje uređenih, a od Antalije ga deli tek nešto više od 30 kilometara. Najpopularniji je Belek za golf i njegove ljubitelje, jer se u okviru njega nalaze brojni tereni za taj sport.