Olimpijska regija u Grčkoj obuhvata nekoliko letovališta. Ona je veoma popularna, jer se mnogi turisti zbog sve što nudi sve više odlučuju da budu deo ove priče, odnosno da posete ovu regiju. Zapravo, za bilo koju oblast da se odlučite nećete pogrešiti, ali ukoliko se opredelite za ovu regiju, onda znate da sigurno želite da ugodite sebe, jer je ovo pre svega odmor za dušu.

Kako do olimpijske regije?

Na bilo koje ostrvo da se uputite, treba da znate da postoji nekoliko opcija kada je prevoz u pitanju. Većina se odlučuje da ide drumskim saobraćajem, jer želi da dobro vidi Grčku i pre nego što nogom kroči na nju. Sa druge strane i oni koji su je posetili, takođe žele da uživaju u svim prizorima. Kako biste u isto vreme uživali, ali i išli drumom, najbolje je da odaberete kombi prevoz do Grčke. Naime, kombi prevoz do Grčke, omogućava vam ugodnu vožnju, ne morate preterano da razmišljate o tome gde treba da skrenete, za koliko morate da stignete, već samo treba da razgrnete zavese i uživate u svakom milimetru ove predivne zemlje.Kombi prevoz do Grčke vas neće mnogo koštati. Naime, kombi prevoz do Paralije koštaće vas  oko 45 evra, u jednom smeru.

ODmor grcka

Najpopularnije letovalište Paralija

Kada vam neko kaže „olimpijska regija“ možda vam to neće značiti mnogo. Međutim, kada vam neko spomene Paraliju, onda će vam to i te kako zvučati poznato. To je sasvim i razumljivo, jer je Paralija izuzetno populrna među turistima jer je veoma pristupačna čak i u turističkim agencijama. Ona se nalazi u okvru ove regije i pruže neverovatne programa za sve posetioce. Vrlo je važno reći činjenicu koja će i te kako značiti većini turista. Paralija je poznat kao grad koji nije skup, odnosno u kojem nema preteranih cena, tako da svi mogu na lep i jednostavan način da uživaju.

Nei pori

Za sve koji vole malo mirnije varijante, Nei Pori, će im se verovatno dopasti. Naime, Nei Pori je primorsko selo i najpoznatije letovalište je u Grčkoj. Udaljeno je od Soluna oko 100 kilometara. To samo treba da znate zbog vaše orijentacije u prostoru. Ovo mesto je u ovoj olimpijskoj regiji poznato po tome što je voda izuzetno čista. Naime, voda u ovom odmaralištu zadovljava i sve stroge ekološke standarde. Plaža je izuzetno duboka, a zbog čistine, voda je kristalna.

Leptokarija i istorijski spomenici

Gotovo je neverovatno da dođete u neko odmaralište u Grčkoj, a da pritom ne posetite neki od istorijskih spomenika. To je još manje neverovatno kada posećujete Leptokariju, gde se istorijski spomenici nalaze na svakom koraku. Pored toga, Leptokarija je poznata po miru i komforu, zbog toga se i čitave porodice odlučuju da ovde provedu odmor. More je izuzetno toplo u toku sezone, tako da je ovo idelano mesto za decu. Pored Leptokarije, ovu Olimpijsku zonu čine i Olimpijska plaža, koja je izuzetno dugačka. Zatim Platamon, inače letovalište u dnu Olimpa, koje je prilično interesantno turistima koji vole istoriju. Inače, na ovom mestu nalazi se vizantijsko utvrženje iz čak 14. veka, a u podnožiju tog utvrđenja je neverovatna uvala sa plažom. To su mesta od kojih vam zastaje dah.