Sređujete ormar i pitate se da li su vam sve vaše stvari zaista potrebne.

Ova situacija nije retkost, mnogi muškarci svakog dana otvaraju ormar i oblače svega nekoliko komada odeće iz njega, dok druga garderoba stoji netaknuta u zabačenom čošku ormara. 

Da biste izbegli nagomilavanje nepotrebne garderobe, potrebno je da kupite nekoliko najvažnijih komada odeće visokog kvaliteta i povremeno ih obnavljate. Pogledajte koju garderobu i aksesoare svaki muškarac treba da ima u svom ormaru!

Muške dukserice i trenerke – neizostavni komadi odeće za svaki dan

Svaki muškarac u svom garderoberu treba da ima muške dukserice za svaki dan koje može nositi prilikom šetnje sa prijateljima, tokom hladnijih jesenjih i prolećnih dana. Odličan su izbor i za trening na otvorenom, ali i za odmor kod kuće. Najbolji izbor su jednobojne dukserice koje možete uklopiti uz gotovo sve donje delove, a nepogrešivo je kombinovati ih sa trenerkama.

Poznato je da su trenerke jedan od najudobnijih komada odeće uz koje ćete se najbolje osećati kod kuće, prilikom fizičke aktivnosti ili opuštene šetnje. 

Muškarci koji preferiraju sportski stil u svom ormaru uvek imaju dukserice i trenerke različitog dizajna i boje koje kombinuju sa udobnim patikama. Najpraktičnije dukserice su one sa kapuljačom, koje su nepogrešiv izbor za hladnije dane, posebno kada duva vetar. Dukserice i trenerke birajte prema svojim potrebama. Pamuk je odličan za odmor, opuštanje i šetnje, dok su sintetički materijali sjajni za treniranje. 

Sako i elegantne košulje za posao i posebne prilike

Elegantne košulje najpotrebnije su muškarcima čiji radni prostor su kancelarije, posebno onima koji imaju određen dress code na radnom mestu. Predlažemo vam da u svom ormaru uvek imate nekoliko jednostavnih elegantnih košulja klasičnih boja poput plave, teget, crne i bele, ali i one sa interesantnim dezenima koji će vaš izgled podići na viši nivo. 

Znamo da peglanje košulja može biti zamarajuće, posebno u jutarnjim časovima, kada imate malo vremena za pripremu za posao. Zato vam predlažemo da birate košulje koje se ne gužvaju, ili one kojima nije potrebno precizno i dugo peglanje.

Takve košulje uglavom dolaze sa oznakaka ˝Wrinkle free˝ i ˝Easy iron”. Posle pranja, ovakvi modeli neće biti izgužvani, a jedino što je važno jeste da ih po pranju odmah izvadite iz mašine, lagano protresete i ostavite da se suše. Uz nekoliko poteza peglom, ove košulje biće bez nabora. 

Košulje se najbolje uklapaju uz sako, tako da je svakom muškarcu potreban barem jedan model u teget, crnoj, sivoj ili bordo nijansi koje se jednostavno kombinuju. 

Bela košulja kao “must have” za svakog muškarca

Kako smo već pomenuli, bele košulje neizostavan su komad u ormaru svakog muškarca. Čak iako ne radite u  kancelariji i nisu vam potrebne košulje za svaki radni dan, bela košulja će vam zasigurno zatrebati. 

One su odličan izbor za važne događaje, svečane ručkove i večere, ali i veća slavlja, poput venčanja, krštenja i jubilarnih rođendana. Na svečane događaje možete ih nositi u kombinaciji sa elegantnim sakoom, pantalonama i cipelama. 

Kvalitetne farmerke za svaki dan

Sigurno je da u svom ormaru imate nekoliko pari farmerki.

Kakvog su kvaliteta? 

Za farmerke je ključna stavka upravo da su skrojene od kvalitetnog materijala, ali i da odgovaraju vašoj građi. Danas se u prodavnicama mogu pronaći najrazličitiji modeli i krojevi, od “slim fit”, preko “skinny fit” farmerki, pa sve do “regular fit” modela koji su opušteniji. Kvalitetne farmerke su one čija se boja održava čak i nakon velikog broja pranja, materijal se neće raširiti i rasparati i nema habanja na osetljivim delovima odeće. 

Naš predlog je da uvek u ormaru imate dva para jednostavog kroja i dizajna – jedne u klasičnoj boji tekstasa i drugi par tamnijih farmerki. Naravno, uvek možete imati i nekoliko njih u drugim nijansama. 

Jednobojne majice za sve prilike

Jednobojne majice idealne su za svaki dan!

Svaki muškarac u svom garderoberu treba da ima crnu majicu na kratke rukave sačinjenu od 100 % pamuka, i isti model u sivoj, teget i beloj boli. Ukoliko volite da se ističete, uvek možete kupiti majice intezivnih nijansi, poput jarko plave, crvene, zelene, pa čak i modele u roze boji – šta god odgovara vašem stilu.

Pamučne majice na kratke rukave možete nositi samostalno uz omiljeni džins, ali i sa duksericom na raskopčavanje, kožnom ili teksas jaknom. Tokom zime, ovi komadi odeće poslužiće vam ispod džempera i zimskih dukseva. 

Aksesoari za muškarce koji će svaku kombinaciju podići na viši nivo

Za kraj, ne smemo zaboraviti na aksesoare. 

Svaki muškarac u svojoj fioci ili polici treba da ima barem jedan ručni sat, osim ako nije njihov veliki ljubitelj i poseduje čitavu kolekciju ručnih satova različitog dizajna. 

Predlažemo vam da odaberete jednostavan model sa elegantnom crnom ili teget narukvicom, ili sa metalnom narukvicom. Ovakve satove moći ćete da nosite uz gotovo sve kombinacije!

Za posebne prilike, neka se u vašem garderoberu nađe i nekoliko kravata i leptir mašni, ne zaboravite na kožni kaiš, kao i čarape zanimljivog dizajna koje će se posebno istaći u kombinaciji sa elegantnim pantalonama i cipelama. Za zimu se obezbedite toplim šalom koji se uklapa uz zimski kaput i spremni ste za izlazak iz kuće!

Nadamo se da vam je naš tekst bio interesantan i pomogao vam da očistite svoj ormar od nepotrebne garderobe, kao i kupite komade koje ćete moći da nosite u raznim prilikama.