Bez motrone testere danas se ne može zamisliti i neka najmanja obrada drveta. Za ovu fantastičnu spravu koju je iznedrilo savremeno doba potrebno je malo umeća i snage tokom korišćenja, i par desetina hiljada da bi ste za sebe imali svoju motornu testeru.

Zvuk motorne testere  je dobro poznat svima, a kada se njen zvuk češće čuje znak je da se jesen i zima polako bliže. Ogrev se uglavnom sprema tokom leta i rane jeseni, ali ima i onih koji uzimaju motornu testeru onda kada zima i zakuca na vrata. Korišćenja drveta za ogrev pruža dodatnu toplinu i uživanje u svakom trenuktu koje provedete kraj svoje peći dok čujete pucketanje drveta koje greje i širi toplinu u Vašem domu. Veliki izbor motornih testera pogledajte na sajtu http://www.alati.co.rs/.

Toplotno obrađeni podovi

Toplotno obrađeni drveni podovi obeležili su naš prošli vek, međutim zbog skupe obrade njihova proizvodnja se nije proširila u industrijskom smislu zbog skupog postupka izrade. U poslednje vreme drvo postaje sve traženija i vrednija sirovina, i raznim svojstvima se pokušava da se dodatno pojača njegova trajnost. Različiti postupci termičke modifikacije primenjuju se poslednjih godina.

Šta podrazumeva termička obrada drveta?

To menjanje drveta u cilju pobošljanja njegovih fizičkih svojstva. Sa fizčkim svojstvima menjaju se i estetska svojstva, promenom boje drveta menja se i njegova boja. Menjanje se odvija na temperaturi preko 150 stepeni. Termičko menjanje drveta donosi niz pogodnosti kao što je bolja dimenzijska stabilnost, veću otpornost prema biološkoj razgradvosti kao i ravnomernu promenu boje u tamnije boje.

Hrast, jasen i bukovo drvo se najčešće termički obrađuju i koriste u izradi drvenih podova. Danas se potrošači sve češće odlučuju za drvene podove kako zbog njihove estetike, lakog odžavanja i toga što je taj vid poda najbolji za zdravlje.

Drvo koje je termički obrađeno i bilo izloženo visokim temperaturama prilikom obrade,podloženo je promeni boje ukoliko je stalno izloženo suncu, zato ga treba dodatno zaštiti i sačuvati od propadanja upotrebom zaštitnih maziva koji to sprečavaju. Pigmetirana maziva su dobro rešenje prilikom odabira. Pod napravljen od termičkog drveta je vrlo atraktivan za savremeno opremljeni prostor, ali i dosta osetljiv  na promene.

Drvene kućice u Vašem  dvorištu

Imate problem sa nedostatkom prostora za smeštaj Vašeg alata? Rešenje se može potražiti u postavljanju drvene kućice u Vašem dvorištu. Pored dodatnog prostora dobićete i odličan dekorativn element u Vašem dvorištu.

Održavnje dvorišta i kuće zahteva veliku količinu dodatno alata, pored toga što ste taj alat kupili, potrebno je taj alat i adekvatno skladišti kako bi Vas on služio duži niz godina. Neadkevatno skladišten alat može škoditi njegom kvalitetu i upotrebi, ali i biti pretnja za sve one koji žive u okolini.

Drvene kućice mogu biti napravljene od najrazličitijih vrsta drveta, i pored toga što mogu biti ostava za alat mogu poslužiti i kao letnje kuhinje, mesto za igru dece ali i kao mesto za stanovanje. Vrlo lako i jednostavno se montiraju, i ako se adekvatno o njima brine mogu Vas poslužiti na duže staze i odolevati raznim klimatskim promenama. Drvene kućice odlično rešavaju problem nedostatka prostora jedne savremene kuće i jako je bitno naglasiti da se one brzo montiraju.