Svakodnevne vesti i informacije govore o tome da je veoma bitno koliko razmišljate o sigurnosti svog posla, o sigurnosti prostorija u kojima radite, te samim tim i o bezbednosti svih zaposlenih i klijenata, ukoliko radite na nekom poslu koji podrazumeva konstantan rad sa strankama.

I te kako se često dešava da manje ili veće grupe upadaju u poslovne prostorije radi pljačke, uzimanja nekih važnih dokumenata, vrednih predmeta, kako u toku radnog vremena, tako i van njega.

Sve to i utiče na moranje da obezbedite sve na najbolji mogući način, kako biste bili mirniji i kako ne biste razmišljali o tome šta ćete raditi ukoliko dođe do nekog sličnog događaja. Sve što vas zanima vezano za alarmne sisteme i video nadzot pogledajte na sajtu ProCar.

Ovo su samo neki od načina na koje možete da obezbedite svoje firme, kompanije ili manje poslovne prostore.

 

Ljudsko obezbeđenje

Što zbog dovođenja nekog svakodnevnog reda, tako i zbog sprečavanja nekih svađa, razmirica, ali i zbog nrkih mogućih provala i pljački, u poslovnim prostorijama uvek je bitno da postoji obezbeđenje u vidu ljudi koji se time profesionalno bave.

Postoje različite agencije sa ponudom obezbeđenja za različite prilike, mesta i potrebe, pa shodno tome šta je vama potrebno i odaberete radnike koji će u stvari raditi za vas puno radno vreme, a osim toga, možete da na isti način angažujte i osobu koja će u periodu dok se ne radi biti i obezbeđivati celokupni prostor.

 

Video nadzor

Ljudsko obezbeđenje je svakako potrebno, ali ono šta je još potrebnije jednoj firmi, kompaniji, jeste video nadzor.

I to, kako spoljašnji, tako i unutrašnji video nadzor, čime se pokriva celokupni prostor ispred firme, ali i cela njena unutrašnjost. Na prvom mestu, video nadzor je tu da snimi sva dešavanja prilikom nekih provala i pljački, čime se trajno ostavljaju živi i jasni dokazi, ali uz to, video nadzor je odlično rešenje za nadgledanje klijenata, zaposlenih, načina na koji rade, čime se svaki poslodavac može uveriti da njegovi zaposleni rade onako kako je to potrebno i određenom pozicijom predviđeno.

 

Alarmni sistemi

Uz video nadzor, dosta veću sigurnost svakom poslovnom prostoru pružaju i alarmni sistemi koji se ugrađuju na ulazima u firmu, odnosno na glavnim ulazima i izlazima. Alarmni sistemi se deaktiviraju u toku radnog vremena, ali se aktiviraju kada svi zaposleni izlaze iz firme, čime se omogućava njegovo reagovanje prilikom nasilnih upadanja u prostorije i ukucavanja pogrešnih kodova.

Uz to, čim krene sa zvučnim oglašavanjem, oglašava se i određen tim, često i zakonski organi reda i mira, da se na određenoj adresi dešava kriminalna rednja, zbog čega oni reaguju u najkraćem mogućem vremenskom roku kako bi obezbedili sve i sprečili određene radnje, a ujedno i uhvatili krivce.

 

Senzori

Uz sve ovo, postoje i senzori koji se ugrađuju najpre u ulazna vrata, pa se prilikom zahtevanja jednog klijenta ili njih više da uđu u prostorije pritiskom na dugme to i omogućava.

Naravno, tu je bitan ljudski faktor koji određuje da li postoje neka sumnja da se određena osoba ne pusti, te time i spreči neka situacija koja bi ugrozila nečiju bezbednost i otuđivanje nekih dobara.