Odlična frizura može pomoći vašem mališana da se oseća sjajno, a svakako nikad nije prerano da mu date priliku da pronađe sopstveni stil. Postoji mnogo dečačkih frizura koje su trenutno moderne i zanimljivije, ali uz svaku od njih ide i poseban nivo održavanja. Neke od njih odaju utisak opuštenosti i bezbrižnosti, dok druge ukazuju na uglađenog malog gospodina koji izgleda veoma uredno.

Dopustite svojim dečacima da se odluče za stil koji im dozvoljava da izraze svoju ličnost ili prosto istaknu prirodnu teksturu svoje kose na najbolji mogući način. Neke frizure se mogu prilagoditi bilo kom tipu lica, kose, dužine i teksture, te dajte svom dečaku da odabere baš onakvu kakva se njemu najviše dopada. 

Ukoliko želite da vaše dete ima neku malo moderniju frizuru, daćemo vam par predloga kako ne biste sami morali da smišljate. U nastavku teksta govorićemo o najzanimljivijim i najmodernijim frizurama za dečake, te pročitajte do kraja da biste saznali koje su to tačno.

#1 Moderna jež frizura – jedna od najsimpatičnijih frizura za dečake 

Ako vaš dečak ne voli tradicionalne kratke frizure i želi nešto sa malo više ličnosti, što će biti oštrije i prikazati sjanu strukturu njegove kose – duža jež frizura je pravo rešenje za njega. Ova frizura oduvek spada u zanimljive frizure za dečake i definitivno je među omiljenim izborima već dugi niz godina.

Ovu frizuru karakteriše kratka dlaka sa strane, dok je vrh ošišan nešto duže kako bi mogao da ide nagore. Ovakva frizura će dečaku omogućiti da prikaže savršenu teksturu ukoliko frizer odradi i stanjivanje vrhova. Stilu poput ovog su potrebni neki proizvodi za kosu da bi se kosa na vrhu glave održala na mestu. Najviše pristaje mlađoj publici, te je za dečake idealan izbor.

#2 Kosa srednje dužine s jakom teksutrom – za male surfere

Kosa srednje dužine sa teksturom može se oblikovati na nebrojano mnogo načina. Ukoliko pak vaš dečak ne želi da je oblikuje, može imati opušteniju, nenameštenu, frizuru, koja će, uz ovakav stil, izgledati podjednako moderno kao i sređena. 

Tajna dobro teksturirane kose je upravo u tome što čak i najjednostavnije stilove frizura čini zanimljivim i modernim. Uz to, srednja dužina kose je veoma zahvalna s obzirom na činjenicu da se može srediti na neverovatno mnogo načina, i samim tim se prilagoditi svakoj prilici. 

Ukoliko se odlučite za urednije ošišanu frizuru sa strane, možete od frizera tražiti da taj deo skrati i samim tim dobiti nekakav oštriji i uredniji izgled. Pored toga, u opticaju je svakako i opušteniji stil, gde će dečak imati šiške koje slobodno padaju preko njegovog čela i time će se dobiti izgled koji skreće pažnju na lice i omekšava crte. 

#3 Zalizana kosa – za sofisticirane dečake

Zalizana frizura definitivno predstavlja jednu od najmodernijih frizura za dečake, posebno ukoliko idete na neke proslave ili bitne događaje poput proslave rođendana, gde bi se vaš mališan mogao i te kako istaći svojim posebnim imidžom. S obzirom na činjenicu da treba da stoji u jednom mestu, sa što manje pomeranja, i za nju je potrebno koristiti proizvode za stilizovanje kose kako bi se prvobitno stanje što duže održalo.

Ovaj stil odgovara različitim tipovima lica i dečacima različitih uzrasta, tako da je vrlo prilagodljiva i zahvalna. Može se napraviti i od duže i od kraće kose – jedino je bitno da kosa na vrhu glave bude dovoljno duga da može da se zaliže. Ukoliko se sa strane uradi prelaz koji je drastičniji, dobiće se fino napravljen kontrast i samim tim će ova frizura biti još zanimljivija.

#4 Frizura sa dizajnom – za one kreativne

Pored gorenavedenih ‘’običnih’’ frizura, pozabavićemo se i onom koju možda neki od roditelja i ne vole, ali klinci je definitivno obožavaju – frizura sa odrađenim dizajnom. Ovo je hrabar korak za dečaka koji ima jako samopouzdanje i čvrst stav. Rađenje određenih dizajna je sjajan način da dečak pusti mašti na volju i pokaže svoju kreativu. 

Neki od popularnih izbora dizajna su definitivno geometrijski oblici, cik-cak oblik, linije i komplikovanije opcije poput dijamanta, ptica ili slično. Sam kontrast je jako izražen s obzirom na to da uz izdizajniran deo sa strane savršeno ide malo duža kosa na vrhu, za dodatno smeo izgled. Dobra stvar u svemu ovome jeste to što, čak i da nešto ne ispadne kako je bilo u planu, kosa će se jako brzo vratiti u normalu, stoga nema potrebe za brigom.

Ovo su bili naši predlozi za moderne frizure za dečake koje su već dugi niz godina popularne i, kako mnogi kažu – nikada ni neće izaći iz mode. Nadamo se da smo uspeli da vam pomognemo da za svog mališana pronađete baš onu frizuru koja pristaje uz njegov oblik lica i koja bi najviše odgovarala njegovoj ličnosti.