Toskana je pokrajina u Italiji. Jedna je od najposećenijih oblasti na svetu i, prema mišljenjima mnogih, i najlepša. Razlog je savršen spoj prirode, arhitekture, istorije i umetnosti.

Putovanje u Toskanu je jedna od onih stvari koje morate staviti na svoju listu želja. Ljubitelji prirode mogu da uživaju u nestvarnim predelima. Zaštitni znak Toskane su vinogradi, kojima ova oblast obiluje i koji su na prva asocijacija na prirodu ove oblasti. Toskana izlazi i na Tirensko more, pa se osim uživanja u kontinentalnom delu, doživljaj može upotpuniti u nekom od šarmantnih primorskih gradića. 

Veliki broj očuvanih građevina, pre svega iz perioda renesanse, učiniće ovo putovanje zanimljivim i zaljubljenicima u arhitekturu. Firenca, Piza, Luka, Sijena, San Đimijano imaju toliko toga da pokažu da će vam se činiti da vam je putovanje prekratko trajalo, bez obzira koliko ste zaista dana tamo proveli.

Toskana na fotografijama

Pre nego što odete i napravite svoje fotografije omiljenih delova Toskane, pogledajte o kakvoj lepoti govorimo. Donosimo vam 10 fantastičnih, a uz to i besplatnih, fotografija ove divne italijanske pokrajine. Verujemo da će i srećnicima koji su već obišli Toskanu prijati da se podsete kako izgleda i možda ponovo prelistaju svoj album sa tog putovanja.

Foto: Pixabay