Iako ne možemo bez svoje dnevne doze Instagrama ili Pinteresta na kraju svakog „skrolovanja“ padnemo u depresiju – toliko je lepih domova i ideja za uređenje enterijera da bismo poželeli da živimo u svim tim fotografijama – zauvek! Tih dana obavezno počnemo sa razmišljanjem o tome kako bi zapravo bila dobra ideja da najzad uložimo novac u svoj dom i uredimo ga po poslednjoj modi, ali i željama i ukusu, iako znamo da sve to baš i nije tako jednostavno. Čini se da nikada zapravo nije pravi trenutak za tako velika ulaganja i renoviranje!

Ipak, ako zauvek odlažemo bilo koju promenu – ona se nikada neće ni desiti! Zato, danas ćemo vas malo ohrabriti i predstaviti nekoliko komada nameštaja, ali i detalja, u koje vredi uložiti ako želite savršeno uređen stan, bez griže savesti!

Ugaona garnitura

Ugaone garniture su zapravo jako praktičan komad nameštaja iako na prvi pogled izgledaju previše glomazno. Dobra ugaona garnitura čini da svaka dnevna soba izgleda svetski, moderno i luksuzno, naročito ako birate model u tamnim bojama i od određenih materijala. Ugaone garniture su onaj komad nameštaja koji se može prenositi iz generacije u generaciju, a kada pravite bilo kakvo okupljanje – shvatićete koliko vam znači svako njeno mesto! Ovde možete videti veliki izbor ugaonih garnitura i izabrati model baš po vašem ukusu.

Krevet

Kakav god da je vaš stav o krevetu, samo je jedan ispravan – krevet je jako važan! I ovde se pre svega misli na pravi krevet, a ne sve one kaučeve ili fotelje na rasklapanje na kojima spavate. Da biste se zaista odmorili, naspavali, a samim tim i bili zdravi, jako je važno da spavate na pravom i kvalitetnom krevetu koji je udoban i sa kojim nešete imati problem da ustajete ujutru jer se osećate i dalje umorno i neispavano. Uz običan ili francuski ležaj koji ste oduvek želeli možete da dodate i sve one ukrasne jastučiće koji će vašu spavaću sobu učiniti još udobnijom, prijatnijom i ljupkijom, a ako želite i baldahine – nabavite baldahine! Sve je to u službi dobrog kreveta i kvalitetnog i zdravog sna.

Fotelja

Niko ne odbija mesto u udobnoj fotelji u kojoj će se u potpunosti opustiti! Nabavite makar jednu fotelju namenjenu za sve one filmske „maratone“ ili uživanje u omiljenoj knjizi uz šolju čaja ili čašu vina. Hej, pa umete i vi da uživate nakon napornog dana na poslu! Savet plus – nabavite model koji je baš upečatljiv i koji može da bude glavni ukras vaše sobe poput nekog umetničkog dela!

Stočić

Stočić za kafu i ostale omiljene rituale takođe možete da posmatrate kao umetničko delo u malom i u skladu sa tim birate neki unikatni model. Uz to, stočić je uvek potreban! Iako možda nije tako neophodan komad nameštaja u svakom trenutku, reč je o nečemu što se takođe može prenositi kroz generacije sve dok ne dobijete pravi antikvitet!

Detalji

Iako mnogi detalji dođu i prođu, u neke ipak vredi uložiti – omiljena biljka ili cveće, dobre knjige i književni klasici, slike ili fotografije koje imaju „težinu“ i za koje ćete uvek želeti da krase vaše zidove. A u skladu sa raspoloženjem, na godišnjem nivou, ako ne i češće, promenite ukrasne sijalice, mirišljave sveće, jastučiće i druge sitnice koje trenutno obožavate.