Kada je u pitanju provera znaja koja se radi pismeno, prepisivanje je najlakši način kako doći do dobre ocene, ako ste zakasnili sa učenjem. Prepisivanje se provlači kroz celo školovanje. Počev od osnovne škole, srednje škole, fakulteta pa čak i do doktorskih studija. Ali ni prepisivanje nije baš jednostavno, treba biti snalažljiv i dobro organizovan. Postoje razne metode kako da bez mnogo muke dođete do željenih rezultata. Razne puškice sa sitno ispisanim sadržajem, hemijske olovke u kojima te puškice možete staviti, urezane lekcije na lenjiru ili poledjini digitrona. Kako je tehnologija napredovala, tako postoje i razni uređaji koji će vam pomoći u tome. Danas u svrhu prepisivanja možete koristiti i mobilne telefone, ručne smart satove, olovke sa ugradjenom kamerom kao i da iznajmite bubice. Evo nekih od zanimljivih i najčešćih načina kako da varate i prepišete na testu.

Puškice kao tradicionalan način za prepisivanje

Sitno ispisan sadržaj na malom parčetu papira, ili kako ih još nazivamo i puškice, su najstariji i najčešći metod za prepisivanje. Puškice mogu da se naprave kako na papiru, tako i na raznim predmetima. Sve što je potrebno jeste da uložite trud u pisanju istih,da budete maštoviti i smislite koje je to najbolje mesto odakle možete dobro videti i prepisati. Postoje najrazličitiji načini, počevši od dobro poznatog ispisivanja zadataka na ruci. Ako se ipak opredelite da svoje zadatke napišete ili ištampate na parčetu papira, to je mnogo lakša i bolja varijanta. Tu puškicu možete staviti na raznim mestima. Ako je na ispitu dozvoljena pernica na stolu, to je odlično mesto za vašu puškicu. Ukoliko je ipak dozvoljena samo olovka da se nalazi na stolu, ne očajavajte, puškicu možete staviti čak i u hemijsku olovku. Puškice mogu da se sakriju i u neke delove garderobe, najčešće rukav, ali to može biti i djon od patika, razni džepovi, pa čak i brushaler. Budite oprezni i kada profesor ne gleda krenite sa prepisivanjem, ukoliko vas primeti samo vratite svoju garderobu u prvobitni položaj. Takodje, puškice možete urezati i na lenjiru, poledjini digitrona, na zidu ili na naslonu stolice od vašeg druga ili drugarice koji sede ispred vas. Za koju god varijantu da se odlučite, pustite mašti na volju i postanite majstor u prepisivanju.

Od puškica do bežičnih bubica

Ranije je profesorima bilo mnogo lakše da primete kada neko prepisuje, iz razloga što su se uglavnom za to koristile puškice. Prepisivanja je uvek bilo, samo u današnje vreme, kako je tehnologija napredovala,prepisivanje je mnogo diskretnije. Postoje najrazličitiji uređaji pomoću kojih možete bez mnogo muke da dodjete do željenih rezultata, a da vaše prepisivanje izgleda toliko neprimetno da ga profesor ne može uočiti. Jedan od napopularnijih uređaja jesu bežične bubice. Bežične bubice se stavljaju u ušni kanal, i gotovo ih je nemoguće uočiti ni kada vam se profesor skroz približi. Funkcionišu vrlo jednostavno, tako što se bežična bubica poveže sa mobilnim telefonom. Ono što je potrebno, jeste da nadjete osobu koja će vam pomoći da dobijete odgovor koji vam je u tom trenutku potreban. Kada dobijete ispitna pitanja, onom sa druge strane žice, dovoljno je da šapatom pročitate pitanja. On će vas čuti vrlo glasno i jasno, i nakon toga će početi sa čitanjem odgovora. Studenti sve češće se odlučuju za korišćenje ovog uredjaja, zato sto je veoma praktičan, neprimetan i veoma funkcionalan.