Ako vas ne interesuje klasična proslava dečijih rođendana, ako hoćete da napravite drugačiju proslavu, onda morate na vreme da krenete sa pripremama. Nove kreativne ideje morate osmisliti kako biste obradovali i svoje dete i njegove drugare. Dajte proslavi lični pečat, a svom detetu priredite iznenađenje. Ipak, mnogi roditelji znaju koliko može da bude stresna organizacija dečijih rođendana. Naravno, može da bude stresna, ali ne mora. Najlepši dan u životu vašeg deteta proslavite što veselije i bez mnogo opterećivanja, jer ako se dobro pripremite, razloga za brigu nema.

Ipak, mnogi roditelji se radije oslanjaju na igraonice. I to je sasvim u redu. Ako se već odlučite da proslava dečijih rođendana bude u nekoj od igraonica, obratite pažnju na savete koje imamo za vas.

Maštovitost i kreativnost na jednom mestu!

Slavljenici na dan rođendana treba da uživaju, ipak je to za njih poseban dan. Naravno, to se odnosi na starije mališane, jer bebe baš i ne znaju o čemu se tačno radi kada se slavi rođendan. Ukoliko su deca veća, onda mogu da vam pomognu, pa ih zaposlite kako bi se osećala korisno i kako bi učestvovali u samoj organizaciji proslave. Tako će se deca osećati važno, pa im dozvolite da i oni učestvuju u pripremama.

Pitajte ih koje pesme žele da čuju, kakve pozivnice žele, a ako hoćete unikatne pozivnice, onda zajedno sa decom napravite nešto originalno i posebno. Takođe, uvek možete da predložite i neku radionicu koja bi mogla da se organizuje tokom rođendana, zato zajedno sa decom osmislite šta bi oni najviše voleli da rade tokom rođendana.

Najavite na vreme rođendan!

Proslava dečijih rođendana ako se organizuje u stanu mora da se najavi na vreme. Ukoliko ne želite da vas komšije prijave da remetite javni red i mir, onda ih obavestite o tačnom datumu kada će proslava biti. Na taj način ćete sigurno izbeći nesuglasice sa komšijama, ali i neprijatnosti ukoliko vam neko pozvoni na vrata i želi da vas opomene zbog buke.

Decu obavezno animirajte!

Mnogo zanimljivih aktivnosti morate da osmislite za male goste, jer će jedino tako dobro da se zabave i da uživaju i rođendanskoj proslavi. Ukoliko je proslava dečijih rođendana u igraonici, onda neće biti problema oko zanimacija za decu, a ako ste u kućnj atmosferi, onda zajedno sa detetom obezbedite društvene igre i druge materijale kojima deca mogu da se igraju.

Crtanje na zadatu temu uvek je deci interesantno, a dobra ideja je i da proglasite najbolji crtež i da osmislite nagrade za najbolje. Bojanke koje imaju različite motive, slagalice i druge igre za decu mogu da posluže i za takmičenje, pa smo sigurni da dobra zabava neće izostati. Takođe, ako imate dvorište onda možete da angazujete animatora za proslavu dečijeg rođendana, jer to je odlična ideja da se deca zabave.

Naravno, deci je posebno zanimljivo ako se proslava dečijih rođendana pretvori u maskenbal. U tom slučaju možete da napravite i diskoteku u stanu, nabavite i disko kuglu i takva zabava će se dugo pamtiti. Mališani će uživati, a vaše dete će sigurno biti srećno i veselo tokom čitave proslave.