Ukoliko su vaše police za obuću prepune zbog vaših cipela za posao, onih za izlazak, onih za šetnju, pa isto toliko i partnerovih ili zbog obuće vašeg deteta, koje zbog raznih sportskih aktivnosti koje ima u sportskoj gimnaziji mora da ima bar pet pari sportskih patika, sigurno vam je potreban savet kako da organizujete svu tu obuću. Problem se može javiti i kod onih koji nemaju mnogo obuće, ali imaju zato malo prostora i onda tako raspoređena obuća zauzima mnogo prostora.


Obuća koja stoji u hodniku, bez bilo kakve police, na neki način može da pokvari izgled vašeg stana, odnosno enterijera. Ukoliko stoje bez police mogu da deluju i neuredno, sve i da su složene jedna do druge. Rešenja ima na pretek.

Polica za knjige, koju ćete koristiti za patike i cipele

Polica za knjige pored toga što je možete koristiti i za knjige, možete je koristiti i za cipele. Dakle, ukoliko imate neke stare police za knjige, sa mnogo pregrada, koje više ne koristite i koje vam možda stoje u ostavi ili podrumu, možda je vreme da izvadite iz ostave i iskoristite. Takvu policu možete staviti u hodnik, malo dekorisati, prebrisati, srediti i spremna je da bude cipelarnik.

Naravno, gledajte da tu poređate onu obuću koju najčešće koristite. Dakle, tu će biti patike, čizme ili sandale, u zavinosti od godišnjeg doba. Uglavnom većina ljudi ima najviše pari patika, pa biste mogli tu policu da iskoristite za te patike, kojih i imate u najvećem broju ili za one omiljene modele.

Zatim, da biste malo razbili monotoniju, možete u tu policu odložiti i neke cipele, da li će to biti salonke ili neke druge cipele u drečavoj boji. To znači da pored toga što će ova polica biti korisna, ona će i lepo izgledati i činiti vaš prostor lepšim.

Police na vratima

Ovo je vrlo praktična ideja. Ova polica može da se nalazi na vratima na primer sobe za goste ili evnentualno vaše spavaće sobe, ali sa unutrašnje strane. Dakle to su mini police koje se zakače na vrata, a na njima stoje vaše cipele i patike. Zatim, ta polica može da se nalazi i na ulaznim vratima.

Ovo će biti jedan vrlo zanimljiv detalj u vašem stanu i neće mnogo odskakati, već će mu dati malo drugačiju notu. Ova polica na neki način je ograničena, tako da se na njoj ne može naći veliki broj patika ili cipela, što znači da i u ovom slučaju treba da odložite samo one patike i cipele koje najčešće nosite kao što su sportske patike za trčanje ili, a ostale da držite u kutijama.

Cipele i patike u poluotvorenim kutijama

Ukoliko imate terasu dobro bi bilo da cipele i patike spakujete u kutije i poređate ih na terasu. Ali, ono što je važno napomenuti jeste činjenica da te kutije treba da otvorite sa jedne strane i na taj način ih ređate da ta strana uvek bude prema vama. To znači da ćete od kutija napraviti jednu policu.

Te kutije ne morate ni da pomerate, već samo izvadite cipele ili patike, koje su vam potrebne, a kasnije ih samo vratite. Ovo je najpreglednije i najpraktičnije rešenje, za sve one koji imaju terase. Ovde se pre svega misli na zatvorene terase. Zatim, ovakav tip „cipelarnika“ može da bude napravljen i ostavi ili na bilo kojim drugim mestima u vašem stanu. Treba, naravno, samo estetski prilagoditi te kutije prostoriji u kojoj se nalaze. Za svaki problem postoji rešenje samo je potrebno biti kreativan.