Kozmetička industrija je veoma popularna danas. Zahvaljujući tehnlologiji i novim licima koji promovišu razne brendove i kozmetičke preparate, imamo izbor kako da se pravilno brinemo o našoj koži. Šminka je takođe veliki deo te industrije ali nam je jasno da preterana i česta šminka može naškoditi našoj koži. Veoma je bitno da vodimo računa o zdravlju naše kože pre svega, dok šminka nam može služiti kao zabavan deo ulepšavanja. U nastvaku pogledajte kako se pravilno brinuti o zdravlju vaše kože.

Redovne posete dermatološkoj ordinaciji su obavezne

Sve počinje sa kožom. Ovo se našlo kao slogan mnogih kozmetičkih brendova i nije daleko od istine. Na prvom mestu trebalo bi da vodimo računa o tome da li je naša koža zdrava. Svaka promena na koži lica ili tela se mora proveriti kod dermatologa. Redovne posete dermatološkoj ordinaciji su deo održavanja kompletnog zdravlja. U dermatološkim ordinacijama bićete pregledani kako biste se uverili da nema potrebe za brigom od jednog od najopasnijih oblika kancera. Zbog toga je veoma bitno da u svom kalendaru obeležite najmanje jednom godišnje, posetu dermatološkoj ordinaciji. Sve dermatološke ordinacije imaju savremenu opremu i stručna lica pa ćeto brzo i jednostavno obaviti kakav god pregled želite.

Zaštita od UV zračenja i tretmani

Sigurno je već svima jasno da je zaštita od sunca krucijalna u zdravlju kože. Ovo može sprečiti pojavu mnogih bolesti kao i prerano starenje kože. Bez obzira da li je leto ili zima, kremu sa zaštitnim faktorom uvek imajte kod sebe. Pre svakog izlaska iz kuće potrudite se da namažete kremu kako biste svoju kožu zaštitili. Preterani tretmani kože takođe mogu nepovoljno uticati na izgled vaše kože. Nema potrebe za svim tim skupim tretmanima i kremama koje sadrže različite supstance koje mogu naškoditi vašoj koži. Dovoljno je da imate hidratnu kremu koja će vašu kožu štititi od isušivanja kao i sredstvo za čišćenje lica. Dakle, bitno je da vam je koža čista i hidrirana, veliki broj tretmana i preparata može samo naškoditi koži.

Voda je najbolji prijatelj vaše kože

Ne možemo dovoljno naglasiti važnost vode za zdrav izgled vaše kože. Dovoljan unos vode u vaš organizam sprečiće vašu kožu od isušivanja i na taj način zadržaćete mlad izgled kože. Voda nije bitna samo za kožu već i za funkciju drugih organa kako bi vaše zdravlje bilo optimalno. Takođe, fizička aktivnost je veoma bitna za lep izgled vaše kože. Kroz znoj izbacujete toksine koji vašoj koži narušavaju izgled i zbog toga je dobro da se preznojite u teretani ili bilo kojoj aktivnosti koju odabeterete.

Kako stres utiče na zdravlje vaše kože?

Nažalost živimo u veoma stresnom vremenu i za to nema leka. Ali, svakako je jasno da možemo ublažiti simptome stresa tako što ćemo stati i odmoriti kada osetimo da je previše napora. Stres je uzrok mnogih oboljenja a jedna od njih može biti narušen izgled kože. Pojava bubuljica, akni ili mitisera može biti prouzrokovano stresno i nepravilnim načinom života. Kako do ovoga ne bi došlo veoma je bitno da znate kada da napravite pauzu i posvetite sebi malo vremena. Idite na masažu, prošetajte, slušajte muziku ili bilo šta drugo što vas opušta. Ako se pravilno budete brinuli o sebi vaša koža će vam biti zahvalna i vratiće vam sjajnim izgledom i svežinom.