Jedan od novijih trendova svakako jeste kombinacija patika i haljina. To je nešto što je karakterisalo nekoliko sezona za nama i nešto što je većina žena sa zadovoljstvom prihvatila. Patike su obuća koja idealno odgovara svima, koja je udobna, od koje vam se najverovatnije neće stvarati užasni žuljevi, u kojima možete da provodite i da hodate satima, a da zapravo ne osetite određeni pritisak.

Dobro je i to što ne morate da se penjete na štikle da bi vaša haljina delovala lepše, a ni da nosite popularne espadrile ili baletanke koje nisu tako udobne. Haljine mogu savršeno da izgledaju i kada ih nosite uz ženske patike.

Teksas haljine uz starke

Teksas je uvek išao uz starke i patike. Teksas haljine ćete najbolje kombinovati uz bele starke. Međutim, u zavinosti koje nijanse je teksas haljina koju nosite i da li ima određeni print na sebi ili ne, možete je kombinovati i sa drugim bojama starki. Naime, teksas haljine bleđih boja ukombinujte sa drečavim starkama, poput crvene ili žute boje. Tamniji teksas bi bilo najbolje da nosite sa belim starkama, jer ćete na taj način postići dobar sklad.

Ipak, postoje i one teksas haljine koje je moguće nositi i uz neke druge ženske patike koje nisu starke. Te patike bi trebalo da budu jednostavne i da svojim izgledom najviše podsećaju na starke.

Uske haljine do ispod kolena uz air max patike

Uska crna haljina je za svaku ženu odevna kombinacija u  kojoj se oseća senzualno, privlačno i koja u većini slučajeva dobro stoji gotovo svakoj ženi. Kada biste obuli patike uz crnu haljinu ujedno biste se osećali opušteno, a opet sa druge strane i elegantno.

Kako biste malo više razbili eleganciju,  mi preporučujemo da izaberete neke air max, na primer Nike patike. Air max Nike patike sa crnom uskom haljinom su već isprobana kombinacija i nemate razloga da se plašite da ćete pogrešiti. Kada je u pitanju crna haljina možete da izaberete i roze Nike patike ili neku drugu veselu boju.

Haljine sa karnerima uz bele jednostavne patike

I haljine sa karnerima mogu mnogo dobro da izgledaju u kombinaciji sa patikama. Za karirane haljine treba da odaberete jednostavnije, po mogućstvu ženske patike što neutralnijih boja. Karirane haljine same po sebi privlače pažnju, pa ih treba što je više moguće pojednostaviti neutralnim patikama. To mogu da budu bele Adidas patike ili neki elegantan Nike model patika. Kao što vidite, gotova da ne postoji haljina koja ne može da se nosi uz patike. Naravno da previše elegantne haljine sa karneirima ne bi trebalo da nosite sa patikama, jer granica ipak treba da se zna.

Duge haljine i patike

Duge haljine raznobojnih nijansi takođe je mnogo dobro kombinovati sa ženskim patikama. Duge haljine na pruge bi najbolje išle uz starke, dok bi neke raznobojne haljine najbolje išle uz bele Adidas patike ili možda neku neutralniju boju Nike patika. Pod dugim haljina ne podrazumevaju se duge elegantne haljine, kao što možete i da pretpostavite, još uvek nije pronađen adekvatan način kako bi se duge elegantne haljine nosile uz patike.

Sa druge strane pojedine elegantne kratke haljine vrlo je lako i danas veoma poželjno kombinovati sa patikama.