Svima nam je poznato koliko su žene preokupirane brojnim obavezama, pa često zapitaju sebe kako sve postignu da završe na vreme. Danas kao da se od žene očekuje da bude uspešna na svim poljima, što priznaćete može biti vrlo stresno za pripadnice lepšeg pola. Obaveze na poslu, posvećivanje porodici, održavanje doma, samo su neki od izazova sa kojma se žene današnjice suočavaju. 

Ipak, dobra organizacija je definitivno što može biti od pomoći svakoj zaposlenoj ženi. Pored dobre organizacije, valjalo bi da imate i neku vrstu pomoći sa strane. To može biti suprug, starije dete ili kućna pomoćnica. 

Kada govorimo o uređenju životnog prostora, svima nam je važno da boravimo u urednom i čistom domu. Tokom radnih dana, nekada je prosto nemoguće obaviti kompletno sređivanje pa mnoge žene ovaj deo posla ostave za vikend što može biti pogrešno. Zamislite da imate samo dva slobodna dana u nedelji i da iste provodite sa krpom i ribaćom četkom u ruci? Umesto toga, mogli biste da odete sa porodicom ne neki izlet i tako provedete vikend.

Kako da vam kuća sija iako ste radno aktivni?

Glavna „caka“ leži u tome da svaki dan radite po malo. Tu pre svega mislimo da za obavljanje kućnih poslova svakodnevno izdvojite maksimum od 15 do 20 minuta. Tako na primer, jedan dan neka vam bude za usisavanje, drugi za brisanje prašine, treći za ribanje kupatila itd. Nikako ne biste trebali sebi da dozvolite da vam se kućni poslovi „nakupe“ i da vam za njih ostane samo vikend, koji, složićete se, možete iskoristiti na mnogo lepši i korisniji način.

Danas na tržištu možete pronaći razne male kućne aparte poput štapnog usisivača pa vam za usisavanje prašine neće trebati puno vremena. Lak način upotrebe je nešto što oduševljava većinu žena.

Ukoliko recimo u kupatilu imate keramičke pločice koje se često isprljaju imamo jedan trik za vas. Dok uveče perete zube, uzmite čist sunđer nakvašen vodom i prebrišite pločice. Za ovu vrstu „kućnog posla“ trebaće vam baš onoliko vremena koliko vam treba da operete zube.  

Kako da keramičke pločice održavate na ispravan način?

Kao što smo vam u prethodnom pasusu dali ideju za brzinsko čišćenje keramičkih pločica, isto tako ćemo vam ukazati na to kako da ih pravilno održavate posebno ukoliko se na njima nakupilo puno kamenca i prljavštine. Za ovu vrstu posla vam isto tako neće biti potrebno puno vremena ukoliko ih na adekvatan način čistite.

Za dubinsko pranje keramičkih pločica možete kupiti neko hemijsko sredstvo koje je specijalno namenjeno za ovu vrstu materijala. Nikako ne pokušavjte da teškim abrazivnim sredsvima poput sone kiseline i sl. brišete pločice jer na taj način rizikujete da ih oštetite. 

Umesto kupovine, sredstvo za čišćenje možete i sami da napravite tako što ćete malo blažeg deterdženta rastvoriti sa određenom količinom tople vode sa ovim rastvorom nakvasiti sunđer. Veoma je važno da pre brisanja sunđer dobro ocedite kako se ne bi voda po pločicama slivala. Nakon brisanja sunđerom, preporuka je da pločice prebrišete suvom pamučnom krpom. 

Kao što i sami možete da primetite, sa brojnim „trikovima“ svoj dom možete konstantno održavati čistim i blistavim.