Razmišljate li već o dočeku Nove 2023. godine? S obzirom da vrijeme prolazi munjevitom brzinom, ubrzo ćemo svi početi da planiramo gdje ćemo provesti najluđu noć u godini.

Beograd je svakako jedna od boljih lokacija za doček Nove godine. Bez obzira na budžet, muziku koju volite vjerujemo da ćete u glavnom i najvećem gradu Srbije naći nešto za sebe.

Jedna od najboljih lokacija za doček 2023. godine je Hotel Metropol, a već je poznato i ko nastupa te koliko će vas doček koštati.

Hotel Metropol Doček Nove 2023 Godine

Organizatori su objavili da će goste u Novu 2023. godinu uvesti poznati pjevač Aco Pejović. Za Hotel Metropol Doček rezervacije su već u toku, a mogu se izvršiti telefonskim putem. Planirano je da žurka počne u 21 čas i da traje sve do 4 časa ujutru.

Cijena se kreće od 120 do 180 evra u zavisnosti od pozicije stola u sali.

  • Banket sjedenje (bronze) – 120€ 
  • Banket sjedenje (silver) – 150€
  • Banket sjedenje (gold) – 180€

Gostima su na raspolaganju elegantna mjesta za sjedenje ali i barski stolovi. Cijena barskih stolova je 60 ili 70 evra po osobi, ali stolovi ne uključuju stolice. U cijenu rezervacije je uključena i večera na bazi švedskog stola, te koktel dobrodošlice. Meni je spremljen od strane kulinarskih majstora hotela Metropol.

Zašto odabrati Hotel Metropol

Hotel Metropol Doček se smatra jednom od najekskluzivnijih žurki u Beogradu ali i šire. Sam hotel je jedan od dva najekskluzivnija hotela koja se nalaze u centru Beograda i među četiri najekskluzivnija u Beogradu uopšte.

Sala može da primi ukupno 700 ljudi, a posebno je zanimljiva jer nema nijednog stuba koji bi mogao da zakloni pogled ka pozornici. Što se tiče samih kapaciteta, ova sala je jedna od najvećih kada su u pitanju hoteli.

Sam hotel ima i parking, koji je doduše ograničenog kapaciteta. Na ovaj privatni parking se može parkirati samo 100 auta, ali se u blizinu nalazi i velika javna garaža u koju možete bezbjedno da parkirate svoj automobil.

Sam hotel je izgrađen 1957. godine i ima 5 zvjezdica. U 2001. je proglašen spomenikom kulture u Beogradu. Hotel se nalazi u opštini Palilula na 400 metara od centra grada, na raskršću ulica Bulevar kralja Aleksandra i Karnegijeva. Oko hotela su neke od najpoznatijih atrakcija Beograda: Mali Tašmajdan, Tašmajdanski park, Vukov spomenik, Crkva sv. Marka i Slavija.

U blizini se nalaze i zgrade Arhiva Srbije, Pravni fakultet i Univerzitetska biblioteka.

Hotel Metropol je poznat po svojoj bijeloj fasadi i velikim staklenim prozorima i mozaiku. Eksterijer je obnovljen, ali hotel nije izgubio svoj stari izgled. Ispred hotela se nalazi fontana sa skulpturom naziva „Djevojka se tušira“.

I sam enterijer hotela je elegantan. Mramorni podovi i velika slika napravljena od drveta raznih boja su najupečatljiviji dijelovi hodnika i recepcije hotela. Hotel ima spa centar, teretanu, nekoliko restorana, saunu, centar za masažu, fitnes centar, parno kupatilo i sobu za sastanke koja može da primi 1000 ljudi.

Kroz istoriju, gosti ovog hotela su bile neke od najpoznatijih ličnosti iz svijeta ali i kod nas. Neki od njih su Neil Armstrong, Louis Armstrong,  Igor Stravinsky, Ivo Andrić, Bobby Fisher, Brigitte Bardot, Elizabeth Taylor, Sophia Loren, Jack Nicholson, Kirk Douglas, Robert De Niro, Che Guevara i mnogi drugi.

Zaključak

Hotel Metropol Doček je odlična opcija ukoliko želite odličan provod uz ukusnu hranu i dobru muziku. Iskustva ljudi koji su posjetili ovaj hotel ili dočekali Novu godinu tamo su i više nego pozitivna. Mnogi tvrde da je ovo jedna od najboljih opcija za doček Nove godine u Beogradu.

Ukoliko i vi želite da u Novu godinu uđete uz jednog od najpopularnijih pjevača na ovim prostorima i u hotelu u kom su boravile mnoge poznate osobe, onda  je Hotel Metropol doček pravi izbor za vas.