U moderno doba skoro da je nemoguće zamisliti neki prostor (bilo da je u pitanju enterijer ili eksterijer) bez led rasvete. Led rasveta se koristi u domaćinstvima, stambenim i poslovnim objektima, javnim prostorima – ulicama, stadionima, aerodromima, parkovima,…  

 

Led rasveta u enterijeru

Stručnjaci preporučuju led rasvetu iz nekoliko razloga. Naime ove sijalice su veoma ekonomične i značajno štede energiju i novac. Štede oko 1/5 energije i mogu trajati i do 25 godina ako se koriste 5 sati dnevno. 

U svojim domovima led rasvetu možemo koristiti u vidu zidne, plafonske ili podne rasvete. Moguće ju je postaviti u dnevnoj i spavaćoj sobi, kupatilu i kuhinji, hodniku i terasi. Raznovrsni su modeli, oblici i stilovi lustera i lampi sa led sijalicama. Izuzetno se često koristi za osvetljenje u spuštenim plafonima i osvetljenju podne rasvete u vidu led traka. Moguće je kupiti i led rasvetu sa dimerom koji služi za štimovanje svetla – pojačavanje i smanjenje svetla u prostoriji. Upotrebom dimera u svom domu svetlo prilagodjavate svojim trenutnim potrebama.

U poslovnim prostorima takodje led rasveta ima svoju namenu – kako funkcionalnu tako i estetsku.

 

Često se koriste za ulepšavanje prostora, stvaranje svetlosnih efekata i pravljanje odredjene atmosfere. Mogu se osvetljavati odredjene manje površine, umetničke slike i druge umetnine, izložbeni prostori, radni prostori u ugostiteljskim objekatima (kafićima, restoranima) – šankovi, barovi, stolovi,..   

 

Led reflektori 

Led reflektori su univerzalne svetiljke koje štede vaš novac a obezbedjuju visok stepen bezbednosti. Ovi reflektori obezbedjuju adekvatano osvetljenje jer su dugotrajni i otporni na različite vremenske uslove. Led reflektori se često koriste za spoljnu primenu i montažu s obzirom da im je kućište izradjeno od aluminijuma pod pritiskom, postoji visok stepen IP zaštite a elektrostatičkim farbanjem je uradjena površinska zaštita. Reflektori se mogu podešavati u svim pravcima i pozicijama, a snop svetla je ravnomerno rasporedjen. Poseduju jedinstvena svojstva rasipanja svetlosti pa se mogu korisiti i za osvetljavanje velikih površina ali i odredjenih detalja. Svojim dizajnom se lepo uklapaju i u tradicionalnu i u modernu arhitekuru. Led reflektori su dostupni u različitim oblicima i bojima. Njihova uloga može biti i funkcionalna i estetska. U spoljašnjem prostoru najćešće se led reflektori postavljaju za:

– osvetljavanje ulica, mostova,

– osvetljavanje fasada i ulaza zgrada,

–  osvetljavanje izloga, bilborda,

– osvetljavanje parkova, fontana, spomenika, 

– osvetljavanje bašti, dvorišta, terasa, bazena.

 

U domaćinstvima je česta upotreba led reflektora za osvetljavanje dvorišta i ulaza u zgradu ili kuću. Sve više potrošača se odlučuje da ugradi led reflektor i tako poveća svoju bezbednost a pritom neće značajno povećati svoje novčane mesečne izdatke za račune.

 

Kupovina led rasvete i led reflektora 

Led lampe, sijalice i reflektore je najbolje kupovati u specijalizovanim prodavnicama rasvete. U ovakvim prodavnicama možete od stručnjaka dobiti savet koji je proizvod najadekvatniji za vaše potrebe, koja je procedura prilikom postavljanja,… Takodje, u ovakvim radnjama dobićete garanciju za proizvod koji kupite.