Živimo u svetu gde smisao za lepim zauzima bitno mesto u našim životima. Lepota sa sobom nosi prestiž i donosi nam benefite. Volimo lepo i skladno. Estetska hirurgija više nije tabu tema, te je tako poslednjih decenija sve više zastupljenija. Kako žene tako i muškarci su sve češći pacijenti estetskih hirurga. Moramo da imamo na umu da je ipak operacija i hirurški zahvat a ne kozmetički tretman. Prvenstveno je bitno da mi ovo istinski želimo i verujemo u to.

Odabir lekara

Prilikom odabrira estetskog hirurga bitni su objektivni i subjektivni faktori. Dakle, pvrenstveno bitno je da je to stručnjak koji iza sebe ima dobre rezultate, preporuke i osoba koja uliva poverenje. Lični osećaj da hirurg koji stoji ispred Vas deli sličnu predstavu o tome kako to nešto što Vi želite treba da izgleda. Iako je reč o estetskoj hirurgiji, Vi ste ovde prvenstveno pacijent.

Silikoni u grudima

Grudi su nešto što ženi daje ženstvenost i senzualnost. Žene žele da one budu savršene i zato se odlučuju da svoje grudi povećaju estetskom hirurgijom. Sama proteza koja se ugrađuje u grudi sačinjena je od dva osnovna oblika, jedan je okrugli dok je drugi anatomski (suzasti) oblik gde je prilikom ugradnje veća punoća u gornjem delu grudi nego u donjem. Tako grudi imaju prirodniji oblik.

Prilikom same interevencije poželjno je biti u dobroj formi pa je samim tim i oporavak brži i lakši. Nakon operacije nosi se steznik i ne preporučuje se da se u prvim mesecima nakon operacija ne podiže veći teret. Lagana fizička aktvinostu u prvim mesecima nakon operacije je preporučljiva za brži tok oporavka.

Estetska korekcija jagodica

Konturisano lice koje izgleda vitko i mladalački je sve popularnije. Sa podignutim jagodicama izgledamo mršavije, mlađe samim tim i poželjnije. Lice tokom godina starenja gubi svoju elastičnost, pa tako mršavljenje kao i gojenje dovodi do toga da naše lice menja lični opis. Gubimo na svežini, entuzijazmu i ličnom poletu. Oblik jagodica koji pristaje našem licu nije univerzalni pa tako neće svaki oblik pristajati našim crtama lica. Postoje više estetskih zahvata neki od njih su naše masno tkivo, hijarulonska kiselina i fileri kao i jagodični implantati.

Estetksa hirugija čitavog tela

Vodimo računa o ishrani, treniramo, izgladnjujemo i sve to samo da bi dobili ravan stomak i uklonili visak kilograna. Viškovi sala na butinama, stomaku, bokovima, rukama… Primena estetske hirurgije u ovom slučaju može biti naš magičan štapić. Uklanjanje masnog tkiva kao i viška kože sa kritičnih delova tela estetsku hirurgiju čini magičnom. Nakon samo mesec dana možemo da imamo telo kakvo smo oduvek želeli.

Estetska hirugija zadnjice

Poslednjih godina, zadnjica je postala pravi sinonim ženstvenosti i poželjnosti. Možda zbog promocije poznatih dama ili zbog promene trenda. Oblikovana i podignuta zadnjica je nešto bi svaka žena ponosila. Estetska hirugrija nam pruža da dve mogućnosti da imamo zadnjicu svojih snova.

Jedan način je da se viškovi sala sa nekih delova tela ugrade u zadnicu, dok je drugi način pomoću silikonskih implatanta. Savršena “brazilska zadnjica“ bez celulita i strija može postati samo naša, pa tako naše telo poželjnije i zavodnije. Bazen i plaža su naša pozornica, dok će uske pantalone imate savršen model koji će ih sa ponosom šetati.