Vreme za planiranje letovanja već lagano dolazi, a ponuda za ovogodišnje putovanje je veoma bogata. Izbor idealne letnje destinacije ne mora biti komplikovan, ukoliko znate šta želite i do koliko novca ste spremni da izdvojite. Nije tajna da mladi vole lepe, dinamične i destinacije pune dešavanja i gostiju iz čitavog sveta, te u nastavku za vas izdvajamo pet letovališta, idealnih za letovanje uz more i dobre žurke.

Kavos, Grčka

Kavos je već dugi niz godina jedna od omiljenih destinacija onih koji vole lude žurke, provod 24 sata i prelepe plaže. Kavos se nalazi na Krfu, na jugu ovog ostrva, u Jonskom moru. U čitavoj Grčkoj, ovo mesto smatra se jednom od najboljih party destinacija.

Prednost Kavosa je što, uz dobar provod, imate mogućnost da obiđete ovo prelepo grčko ostrvo, peščane plaže, kao i glavni grad ostrva – Kerkiru.

Gotovo da nema srednjoškolca ili studenta koji se sa Kavosa vratio bez izvrsnih utisaka, a o tome koliko je ova destinacija dobra za putovanje za mlade je i što je u glavnoj ulici Kavosa smešteno više od 80 kafića i barova, 5 diskoteka i na desetine restorana i taverni.

Brojne domaće turističke agencije imaju u svojoj ponudi ovo mesto, te je veoma jednostavno organizovati odlazak.

Budva, Crna Gora

Budva je pravi centar noćnog provoda Crne Gore i tako je već godinama. Poznati domaći i regionalni pevači i izvođači gostuju gotovo svake večeri u ovom gradu tokom leta, a provod je moguće pronaći tokom celog dana.

Uz vrhunski provod u diskotekama, Budva je dobra opcija za letovanje za mlade jer ima prelepe plaže i već dugo je omiljeno letovalište za mlade, te u ovom gradu uvek možete ostvariti i nove kontakte.

Cene u Budvi poslednjih godina jesu za nijansu više nego ranije, ali su i dalje veoma prihvatljive za turiste iz Srbije. Smatra se da je Budva jedno od mesta koje je prilagođeno svačijem džepu.

Kušadasi, Turska

Kušadasi je jedno od najpopularnijih mesta u Turskoj koje tokom sezone poseti više od milion gostiju. Oni koji su u ovom mestu letovali kažu da je provod izvanredan, što potvrđuju i brojne svetske liste koje Kušadasi ubrajaju među najbolja evropska mesta za provod tokom leta.

Ukoliko letujete u Kušadasiju, obavezno posetite neki od brojnih plažnih barova, ali i diskoteke koje se uglavnom nalaze u Bar Streetu.

Za razliku od Budve, do Kušadasija se putuje nešto duže, ali brojne agencije u Srbiji u ponudi imaju ovo letovalište, te svoje letovanje možete jednostavno organizovati.

Ibiza, Španija

Ibiza važi za broj 1 u Evropi kada je u pitanju noćni provod i party-letovanje. Ibiza je izvrstan spoj prelepih plaža i bezbroj klubova i barova koji gotovo tokom celog dana imaju DJ-eve ili nastupe poznatih izvođača. Iako gradovi Evrope često nisu baš poznati po dobrom provodu, posebno za nas sa Balkana, ovo špansko letovalište u potpunosti je prilagođeno onima koji vole dobar noćni provod i uživanje do ranih jutarnjih sati.

Treba znati da je Ibiza znatno skuplja od svih regionalnih destinacija, ali je u potpunosti vredna posete. Primera radi, tura pića za društvo od 3-4 osobe može koštati i do 80-100 evra. Na Ibizi možete očekivati i gostovanja i nastupe najvećih svetskih zvezdi, posebno elektronske muzike.

Saranda, Albanija

Kada govorimo o destinacijama u regionu, treba spomenuti i letovališta Albanije koje turisti iz Srbije poslednjih godina posećuju u ogromnim količinama. Jedno od mesta koje nudi dobar noćni provod je Saranda – grad na samom jugu Albanije, na samo pola sata od grčkog ostrva Krf.Osim prelepih plaža Jonskog mora, prednost ovog letovališta je što je veoma povoljno – od smeštaja, preko hrane i restorana, pa sve do pića u klubovima.

Primera radi, u Sarandi možete očekivati cene kao u Beogradu ili čak niže. To znači da pivo možete popiti za oko 2-3 evra, rakiju možete popiti za evro, tekilu za 3-4 evra i slično. Iako su među porodicama najtraženiji all inclusive hoteli Albanija može ponuditi sadržaje za sve kategorije turista – od onih koji žele mirniji odmor, pa sve do onih koji vole provod do ranih jutarnjih sati.