Mnoge žene pripremaju se za letnju sezinu kako bi na peščanim plažama imale što bolji izgled i raspoloženje koje neće pokvariti visak kilograma, neujednačen ten, celulit i tako dalje.

Izgledati dobro u bikiniju savremenoj ženi može pružiti samopouzdanje pa je to jedan od osnovnih razloga ženskog truda i fokusa na poboljšanje fizičkog izgleda. Izgledati privlačno i zdravo moguće je zahvaljujući nizu kozmetičkih tretmana, ali i pojedinim pozitivnim navikama i brzim metodama. O čemu se zapravo radi? 

Kozmetički saloni i razni tretmani 

Tretmani u kozmetičkim salonima namenjeni su za žene koje žele tokom leta da svojom glatkom kožom privlače tuđe poglede i posvedoče o svojoj estetici. Anticelulit tretmani su najčešći, ali i razne opuštajuće masaže i tretmani za negu lica. Kozmetički saloni sa svojim efikasnim metodama uspešno rešavaju zone celulita i stvaraju ujednačenu kožu na problematičnim područjima. Koža poput “pomorandžine kore” nije ni malo privlačna na plazi, pa mnoge žene rado uživaju u dobrobitima tretmana. Procedure sa određenim talasima, anticelulitnim masažama, mezoterapijskom liposukcijom, hladnim i toplim oblogama kožu čine vizuelno svilenkastom i nežnom na dodir. Kozmetički saloni odlični su sa nizom svojih tretmana za žene koje žele osetiti umirujuće efekte, lišiti sebe naboja stresa i poboljšati svoj fizički izgled. Kada žena tokom letnjih meseci obuče svoju omiljenu haljinu ili šorc i u njima se oseća vedro i ne isfrustrirano, to je znak da je u potpunosti spremna za letnje avanture i da su svi časovi fitnesa, trud da koriguje ishranu i kozmetička nega bili uspešni. 

Nega lica protiv akni i hidratacija kože 

Već s pojavom prvog jačeg sunca mnoge žene pribegavaju hidrataciji kože i učestalijem čišćenju upravo da bi njihova koža za letnju sezonu blistala. Kozmetička sredstva sa ekstraktima algi, limete, čajnog drveta, žalfije, aloa vere, kamilice, ružine vode, cink oksida, vitamina C, E, A i drugih elemenata rapidno vraćaju ravnotežu i neguju sva oštećenja lica. Nežno i hidrirano lice u leto može biti zaštitni znak ženske lepote. Razne kreme, sprejevi, gelovi i ulja sa protivupalnim dejstvima ujedno će pružiti zaštitu od jakog sunca umirujući ten kože i smanjujući pojavu masnoće. Na takvu kožu žena bez problema može nanositi šminku.

Poboljšanom ishranom i vežbanjem do mršavljenja

Svaka žena želi biti u što boljoj formi tokom letnje sezone. U cilju pripreme za nju moderna žena u svoju svakodnevicu ubacuje treninge i zdrave navike, počev od regulacije ishrane. Nekoliko sedmica pre početka leta treba odoleti slatkišima, brzoj i visokokaloričnoj hrani zamenivši je sa što više zelenog povrća i zdravih masti. Uz poboljšanu ishranu i telesno vežbanje dolazi do uglađenijeg tela spremnog za morske avanture tokom letnje sezone. 

Električni masažeri za telo

Neke žene žele preskočiti sav trud i silno preznojavanje kako bi došle do željene figure pa koriste specifične masažere uz pomoć kojih će poboljšati tonus mišića, cirkulaciju i regulisati sopstvenu kilažu. Ovi masažeri mogu se postaviti gotovo na svako problematično područje i brzo rešiti problem sa celulitom i viškom kilograma, pa su neizostavno oružje žene u cilju pripreme za letnju sezonu.